Izvor: Southeast European Times, 27.Nov.2009, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo saopštilo konačne rezultate lokalnih izbora

27/11/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je u četvrtak (26. novembra) konačne rezultate opštinskih izbora 15. novembra. Vladajuća Demokratska partija pobedila je u pet opština, Demokratski savez u dve, opoziciona Alijansa za budućnost Kosova u četiri, dok su srpski liberali proglašeni pobednikom u dve. Nakon što su razmotrene sve primedbe političkih entiteta, CIK je saopštila da će u 21 opštini biti održan drugi krug glasanja kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << bi se izabrali gradonačelnici. Petnaest opština uspelo je da izabere gradonačelnike u prvom krugu.

U međuvremenu u četvrtak, zakonodavac Gani Geci iz Demokratskog saveza Dardanije pokušao je predsedniku parlamenta Jakupu Krasnićiju da pruži dokaze o tome da dva zakonodavca organizuju zavere za ubistvo dva predstavnika opozicije. Krasnići je umesto toga pozvao Gecija da ono što ima preda policiji i tužiocima. Parlament je u tom trenutku raspravljao o načinima za bolju borbu protiv organizovanog kriminala. (Telegrafi, RTK, Kohavižn, TV 21, - 26/11/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.