Kanada zabrinuta: Njegova pobeda bi nam donela dozu nepredvidivosti

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 22:30

Kanada zabrinuta: Njegova pobeda bi nam donela dozu nepredvidivosti

Pobeda kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Trampa na izborima donela bi izvesnu dozu nepredvidivosti za Kanadu, izjavio je kanadski premijer.

Džastin Trudo je rekao novinarima da se ne zna koje će korake Tramp preduzeti ako bude izabran za predsednika.

Trudo, čiji su liberali levog centra došli na vlast u novembru 2015. godine, imao je poteškoće u odnosima sa Trampom tokom njegovog prvog četvorogodišnjeg mandata u Beloj kući, podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Tramp je 2018. optužio Trudoa da je "slab i nepošten".

Trudo je rekao da je njegova liberalna vlada uspela da odgovori na izazove koje je postavila prva Trampova administracija.

Oko dve trećine Kanađana smatra da američka demokratija ne može da preživi još četiri godine Trampove vlasti, pokazuju rezultati ankete koji su objavljeni prošle sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.