Jovanović: Izbori su rešenje

Izvor: S media, 10.Feb.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Izbori su rešenje

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio da je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora rešenje za probleme u društvu, jer Vlada Srbije nema bolju ideju.

"Izbore ne doživljavam kao rešenje našeg problema ako je suština da se formira neka druga koalicija, ali mislim da su izbori svakako rešenje za bezidejnost koja postoji u vladi. Izlaz je jasan plan o kojem će se dobiti odgovor na izborima. Očekujem da će ljudi konačno početi da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << razmišljaju glavom, a ne stomakom", kazao je Jovanović.

On je naveo da vidi "politički bezobrazluk" u ambicijama predsednika G17 plus Mladjana Dinkića za preokret u vladi, koja je, kako jeocenio, generator krize u zemlji.

"I vlada i Srpska napredna stranka (SNS) su generatori krize udruštvu. Istina je da je od te vlade samo besmisleniji deo opozicijekoju čini (predsednik SNS-a Tomislav) Nikolić. Šta je loše u vladi u kojoj Dinkić traži preokret? Pa, Dinkić je loš. To što on radi, najobičnije je političko foliranje", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, rešenje je jasan plan za izlaz iz problema u društvu.

"Mi smo rekli šta hoćemo da radimo - da privatizujemo javnepreduzeća, redefinišemo politiku o Kosovu, promenimo politiku prema regionu. Mislim da i Demokratska stranka (DS) mora da kaže pre izbora sta želi", ocenio je predsednik LDP-a.

On je ocenio da se treba baviti pitanjem kako motivisati ljude da se vrate u politiku, jer na političkoj sceni, kako je kazao, nema nevinih, nema nikog ko ne nosi hipoteku za nešto što je već uradio.

Jovanović je rekao i da je za LDP normalna koalicija sa DS-om i da je velika razlika izmedju LDP i SNS to što LDP ne mora da bude na vlasti.

"Grešku Tadića vidim u tome što pristaje da bude sve, i ministar i premijer i predsednik... Mislim da je on dužan da se obrati gradjanima ove zemlje, jer mi kao društvo imamo pravo da znamo šta će s nama biti sutra", naveo je Jovanović.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

LDP: Izbori zbog bezidejnosti vlade

Izvor: B92, 10.Feb.2011

Beograd -- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio da je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora rešenje za probleme u društvu, jer Vlada Srbije nema bolju ideju...On je, gostujući u "Kažiprstu" B92, rekao da rešenje problema nije ako je suština izbora "samo nova koalicija", ali jesu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.