Josipović raspisao izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović raspisao izbore

ZAGREB -

Hrvatski predsednik Ivo Josipović jutros je potpisao odluku o raspisivanju izbora za 4. decembar, na kojima će se birati sedmi saziv Hrvatskog sabora.

Odluka doneta nakon telefonskog konsultovanja sa predsednicima parlamentarnih stranaka tokom dana biće objavljena u službenom glasniku "Narodne novine" i otada će početi rokovi za predizborne radnje, javio je HTV.

Nakon objavljivanja odluke izbornu proceduru preuzima Državna izborna komisija (DIK) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i počinje da teče rok od 14 dana do kad stranke komisiji moraju predati svoje predloge lista.

Nakon što primi liste, DIK ih u roku od 48 časova mora prihvatiti i javno objaviti u svim dnevnim novinama i na televiziji, nakon čega počinje izborna propaganda koja traje do dana uoči izbora.

Josipović će se 2. novembra uveče javnosti obratiti porukom u kojoj će se, kako se očekuje, osvrnuti na aktuelnu situaciju u zemlji i pozvati sve građane Hrvatske da izađu na izbore.

Nakon što je u petak 28. oktobra raspušten Sabor čiji poslanici imaju taj status do konstituisanja novog saziva Sabora, vlada Jadranke Kosor postala je tehnička i više ne sme donositi važne odluke, ali mora sprovoditi postojeće.

Osim 140 poslanika iz deset izbornih jedinica, biraju se i tri poslanika dijaspore i osam poslanika manjina, od toga tri srpska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović raspisao izbore za 4 decembar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2011

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović potpisao je odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora za 4. decembar, nakon što se prethodno u telefonskom razgovoru usaglasio sa liderima stranka.  Prema poslednjih anketama ubedljivo vodi opoziciona Kukuriku koalicija koju prevodi Socijaldemokratska partija....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

JOSIPOVIĆ RASPISAO PARLAMENTARNE IZBORE

Izvor: Kurir, 31.Okt.2011

ZAGREB - Hrvatski predsednik Ivo Josipović potpisao je odluku o raspisivanju izbora za 4. decembar, na kojima će se birati sedmi saziv Hrvatskog sabora...Odluka doneta nakon telefonskog konsultovanja sa predsednicima parlamentarnih stranaka tokom dana biće objavljena u službenom glasniku "Narodne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.