Izbori za Đurđevdan?

Izvor: S media, 28.Nov.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za Đurđevdan?

Predsednik Izvršnog odbora DS i šef novoformiranog Izbornog štaba te stranke Marko Đurišić kaže da je najverovatniji datum održavanja redovnih izbora 6. maj.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će postojati sve dok bude većine da se izglasavaju važni zakoni, a kada te većine ne bude ićiće na izbore.

Trivan: Nudimo rezultate, a ne jeftine parole

Rusi biraju predsednika 4. marta 2012.

Petar Miletić: Dačić i Redžepi samo pale >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vatru

Na konstataciju da Vlada već sada kuburi sa kvorumom, Đurišić je podsetio da je Vlada i na samom početku imala vrlo tanku skupštinsku većinu.

"Vlada je imala većinu, dok bude bilo većine, funkcionisaće, a kad nje ne bude imaćemo izbore" .

Na pitanje da li će se iskristalisati datum održavanja sledećih izbora posle 9. decembra, kada će biti jasno da li će Srbija dobiti status kandidata za čalan EU, Đurišić kaže da taj datum već sada nije nikakva misterija, odnosno da jasno proizilazi iz zakona, zbog čega su sve ostale licitacije o datumu neosnovane.

"Izbori moraju da se završe 30 dana pre kraja mandata prethodnog saziva, a mandat ovog saziva je počeo 12. juna. Onda je rok za raspisivanje od 45 do 60 dana, znači izbori moraju da se raspišu od 12. marta do 27. marta, a da se održe između 26. aprila i 20 maja. Kada gledate kalendar onda ćete videti da su nedelje, kada se obično organizuju izbori u Srbiji 29. april ili 6. maj. Za 29. april ne mislim da je dobar datum jer se nadovezuje na prvomajske praznike, znači 6. maj je onaj termin kada bi trebalo da se održe redovni izbori", objasnio je on.

Nikada neću glasati za kolaiciju sa naprednjacima

Govoreći o kolaiciji DS sa SNS-om, predsednik Izvršnog odbora DS je rekao da lično, nikada neće glasati za kolaiciju njegove stranke sa naprednjacima.

"SNS čine ljudi koji su do pre tri godine podržavali lik i delo Vojislava Šešelja, koji su se otvoreno do pre tri godine borili protiv svih vrednosti za koje se zalagala DS, hteli su da hapse Đelića, ruše B92 i onda su skinuli bedž i rekli mi sad vodimo drugu politiku", kazao je on u emisiji B92 "Hoću da znam".

"Oni se trude, imaju savetnike koji im govore kako da vode tu novu politiku. Suštinski, problem koji DS ima je da im ne veruje. Mislim da su oni najbolji učenici Vojislava Šešelja, a njegov kredo je bio ’kad lažeš, laži mnogo’. Mislim da se to vidi u njihovim izjavama o stotinu milijardi dolara, evra, koje će dovesti u Srbiju, pa posle kažu ne odmah nego za 10 godina", kazao je Đurišić i dodao da nikada neće gladasti za kolaciju sa SNS-om.

"Nikad neću glasati za koaliciju sa SNS-om, nisam glasao ni za koaliciju sa D S S-om, i tu sam bio u manjini. Ne vidim za sada mogućnost da se izglasa koalicija sa SNS-om. Što se mene tiče to je nemoguće i ja u tome neću učestvovati", kazao je on.

(B92)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.