IZBORI U ADVOKATSKOJ KOMORI PUNI NEPRAVILNOSTI

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U ADVOKATSKOJ KOMORI PUNI NEPRAVILNOSTI

BEOGRAD - Izbor predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Advokatske komore Beograda, koji je održan u subotu u Sava centru, obeležen je nizom nepravilnosti, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg sagovornika, ovaj izbor još nije potvrđen i očekuje se da cela priča dobije epilog u toku današnjeg dana.

- Priprema sednice i rad na obradi podataka bili su loši. Zbog toga su nastali veliki problemi, pa predsednica Izborne komisije Milena Matić-Ilić ne želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da potpiše zapisnik. Postoji mogućnost da to učini njen zamenik, ali je sve krajnje sporno i ostavlja gorak ukus u ustima. U brojanju glasova učestvovale su osobe koje nisu ovlašćene za to. Jedan od kontrolora zatekao je u Komori ljude koji tu uopšte ne smeju da budu sa

Izbornom komisijom, i to u prostoru u kom se nalaze kutije s glasovima - kaže naš izvor i nastavlja:

- Kutijama su menjali mesto u toku brojanja. Verifikaciona komisija uopšte nije ni prisustvovala brojanju glasova i nije kontrolisala Izbornu komisiju jer, navodno, Izborna komisija nije dozvolila Verifikacionoj da uđe unutra - ističe naš sagovornik.

Najviše glasova za predsednika Komore dobio je advokat Slobodan Šoškić, dok je za potpredsednika predložen Đorđe Kalanj. Još uvek aktuelni predsednik Advokatske komore Beograda Vojislav Nedić, međutim, kaže da nije bilo nikakvih neregularnosti.

- Glasovi još nisu izbrojani, rezultati su još uvek nezvanični. Nije tačno da je predsednica Izborne komisije odbila da potpiše zapisnik. Glasačke kutije jesu premeštene u prostorije Komore kako bi se izbeglo plaćanje dodatnog zakupa Sava centra - kaže Nedić, koji priznaje da se ime jednog kandidata za članstvo u UO komore nije našlo na glasačkom listiću.

- To je previd. Ime jedne kandidatkinje za UO komore objavljeno je u Službenom glasniku, ali je štamparskom greškom ispušteno na listiću. To će biti ispravljeno ponovljenim glasanjem - ističe Nedić, uz opasku da „onaj ko gubi ima pravo da se ljuti“.

Slobodan Šoškić: Nismo najamnici

Slobodan Šoškić, koji je dobio najviše glasova za predsednika Komore advokata Beograda, kaže za Kurir da nepravilnosti nije bilo.

- Milena Matić-Ilić može da potpiše ili ne potpiše zapisnik tek kad se završi prebrojavanje glasova. Ovde je reč o tome da jedna struja želi da svi mi srpski advokati radimo za strance kao najamnici - poručuje Šoškić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.