I predsednički izbori 6. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I predsednički izbori 6. maja

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović raspisala je danas predsedničke izbore za 6. maj, kada će biti održani parlamentarni, lokalni, i pokrajinski izbori.

Đukić-Dejanović potpisala je odluku o raspisivanju izbora za predsednika Republike Srbije i najavila da preuzima deo nadležnosti šefa države, koji proističu iz Ustava i Zakona o predsedniku Republike.

Prema njenim rečima, predsednik Srbije Boris Tadić obavestio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je javnost i nju da je podneo ostavku na dužnost predsednika, i da u tim okolnostima ona preuzima deo nadležnosti iz Ustava i zakona

"Institucije naše države će funkcionisati u kontinuitetu i punim intenzitetom, a ja ću preuzete dužnosti obavljati savesno i u skladu sa zakonima", poručila je Đukić-Dejanović na konferenciji za novinare.

"Učesnicima u izborima želim mnogo uspeha, a građanima da rezultati budu u najboljem interesu Srbije i svih nas", rekla je ona.

Đukić-Dejanović je najavila da će odmah preuzeti obaveze i nadležnosti predsednik Republike, te da će napraviti plan aktivnosti za ovu i početak iduće sedmice, precizirajući da su to obaveze koje je Tadić već preuzeo.

Ona je navela da će se danas upoznati i sa dužnostima koje je očekaju.

Na pitanje novinara da li će se preseliti u zgradu predsednika na Andrićevom venacu, ona je odgovorila da će sastanke, koje je predsednik održavao tamo i dalje zakazivati na toj adresi, ali da će ostati u Domu Narodne skupštine.

Upitana koje nadležnosti preuzima Đukić-Dejanović je precizirala da se radi o nadležnostima predstavljanja Srbije u zemlji i inostranstvu, primanje akreditivnih i opozivnih pisama, kao i nadležnosti iz odmena odbrane i komandovanja vojskom.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS ponovo na čelu države

Izvor: Šumadija Press, 05.Apr.2012

S obzirom da je predsednik Republike Srbije, Boris Tadić, danas zvanično podneo ostavku na tu funkciju, po Ustavu RS..

Nastavak na Šumadija Press...

Posle 12 godina SPS na čelu

Izvor: RTV Pink, 05.Apr.2012

Dejanović zamenjuje predsednika. . . Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, koja zamenjuje predsednika Republike pošto je Boris Tadić podneo ostavku na tu funkciju, preuzima nadležnosti predviđene Ustavom - predstavlja Srbiju u zemlji i inostranstvu, prima opozivna i akreditativna...

Nastavak na RTV Pink...

Izbori na svim nivoima 6. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012

BEOGRAD -..Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović raspisala je danas predsedničke izbore za 6. maj, za kada su zakazani parlamentarni, pokrajinski i lokalni i preuzela dužnosti predsednika Republike, koje proizilaze iz Ustava i zakona...Do izbora novog predsednika, Đukić Dejanović zamenjuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Za predsedničke izbore za sada osam kandidata

Izvor: Politika, 05.Apr.2012

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović raspisala je danas i predsedničke izbore za 6. maj, a za sada je imena svojih kandidata za predsednika države saopštilo osam stranaka...U trci za predsednika 6. maja, kada se budu održavali i parlamentarni, lokalni, i pokrajinski...

Nastavak na Politika...

Izbori na svim nivoima zakazani za 6. maj

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Apr.2012, 10:27

BEOGRAD - Do izbora novog predsednika, Đukić Dejanović zamenjuje predsednika Republike, pošto je Boris Tadić podneo ostavku na tu funkciju i preuzima nadležnosti predviđene Ustavom.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.