I SzS najavio inicijativu Ustavnom sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 13:15

I SzS najavio inicijativu Ustavnom sudu

Savez za Srbiju podneće Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, koje je pre nekoliko usvojila skupština, što je, smatraju u SzS, još jedan od razloga zbog kojeg bi trebalo bojkotovati izbore.

To su najavili ispred zgrade RIK, gde su došli Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Marko Bastać, Branko Miljuš, Miroslav Aleksić, Nikola Jovanović i Zoran Lutovac.

Janković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, kao predsedavajući SzS, rekao da su ta dva zakona promenjena u vreme trajanja izbornog procesa i da će se obratiti i Venecijanskoj komisiji.

On je rekao da su razlozi za bojkot i odsustvo minimalnih uslova za slobodne izbore, odsustvo slobode štampe, zloupotreba pandemije u političke svrhe od strane vlasti i nepostojanje minimalnih zdravstvenih uslova.

Dodao je i da se bojkot odnosi na sve nivoe vlasti.

Predsednik Dveri Boško Obradović predao je juče Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti Uredbe o nastavku izbornog procesa posle vanrednog stanja, koji je raspisao RIK.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SzS ispred Republičke izborne komisije: Niko iz naše Saveza neće na izbore, NIKO

Izvor: Blic, 13.Maj.2020

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović izjavio je ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) da je Savez jedinstven u odluci da se bojkotuju predstojeći izbori, kao i da će podneti inicijativu za ocenu ustavnosti izmene zakona o izboru narodnih poslanika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.