Gojkovićeva: Dogodine izbori

Izvor: B92, 02.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva: Dogodine izbori

Beograd -- Predsednica Narodne partije Maja Gojković rekla je da postoje "veoma ozbiljna predviđanja" da će novi parlamentarni izbori u Srbiji biti održani naredne godine.

"Razgovarajući sa mnogim političarima u vlasti i opoziciji kao i međunarodnim političkim činiocima predviđanja su, i to veoma ozbiljna, da će izbori biti održani između maja i oktobra 2009. godine", kazala je Gojkovićeva gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje koji su to predstavnici vlasti koji najavljuju nove izbore Gojkovićeva je odgovorila da je reč o Demokratskoj stranci.

"Zbog teške političke i ekonomske situacije i zbog mnogih problema koje bi voleli da se reše na neki drugi način, a nije ih moguće rešiti u ovoj koaliciji koja sada vlada Srbijom, oni smatraju da bi bilo najbolje za državu da se rešpišu izbori naredne godine", kazala je ona.

Predsednica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić rekla je da nema saznanja o tome da će izbori biti održani naredne godine.

"Želja opozicije je naravno da izbori budu što pre, da se okušaju. Svakog dana sedim sa poslanicima Demokratske stranke i tako nešto nisam čula", kazala je Grubješićeva.

Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Narodna partija potpisaće u utorak u Beogradu deklaraciju o zajedničkom političkom delovanju.

Dokument bi trebalo da potpišu lideri tih stranaka, Vojislav Koštunica, Velimir Ilić i Maja Gojković.

Predsednica Narodne partije rekla da se njena stranka odlučila za saradnju sa dve ozbiljne političke stranke i da je njihov zajednički cilj da Srbija u Evropsku uniju uđe cela, a ne "parče po parče".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deklaracija DSS, NS i Narodne partije u utorak

Izvor: Blic, 02.Nov.2008

Demokratska stranka Srbije (DSS), Nova Srbija (NS) i Narodna partija potpisaće u utorak u Beogradu deklaraciju o zajedničkom političkom delovanju.....Dokument bi, kako sazanaje agencija Beta, trebalo da potpišu lideri tih stranaka, Vojislav Koštunica, Velimir Ilić i Maja Gojković...Maja Gojković...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.