Izvor: S media, 07.Nov.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gajtner odlazi: Obama bira novog ministra finansija

Aktuelni američki ministar finansija Timoti Gajtner je objavio da je na odlasku sa te funkcije.

Obama će zato morati da pronađe nekog drugog ko će preuzeti težak zadatak da se u podeljenom Kongresu izbori za usvajanje oštrih budžetskih i poreskih reformi.

Na listi kandidata prvo je naveden sadašnji Obamin šef kabineta, Džek Lu. Taj bivši direktor budžeta Bele kuće i zamenik američkog ministra inostranih poslova je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godine doprineo postizanju dogovora o povećanju limita zaduživanja SAD.

Drugi kandidat je Erskin Bouls, bivši šef kabineta u vreme Bila Klintona, kojeg je Obama odabrao da sa bivšim senatorom i republikancem Alenom Simpsonom predsedava dvostranačkim panelom za sniženje deficita.

Izglede da postane novi američki ministar finansija, prema Rojtersu, ima i Rodžer Altman, bivši zamenik ministra finansija za vreme predsednika Klintona, koji je u tom ministarstvu bio zaposlen i tokom mandata Džimija Kartera.

Izvor:Tanjug/S media foto:taxhelpattorney.com
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Gajtner odlazi: Obama bira novog ministra finansija

Izvor: Banke.Online.rs, 08.Nov.2012, 09:50

Američki predsednik Barak Obama uskoro će morati da usmeri pažnju na izbor novog ministra finansija.

Nastavak na Banke.Online.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.