ERDOGAN: TURSKA ĆE POMOĆI DIJALOG BEOGRAD - PRIŠTINA

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN: TURSKA ĆE POMOĆI DIJALOG BEOGRAD - PRIŠTINA

PRIŠTINA - Vlada u Ankari spremna je da pomogne razgovore Prištine i Beograda kako bi se doprinelo stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, izjavio je premijer Turske Redžep Tajip Erdogan

PRIŠTINA - Vlada u Ankari spremna je da pomogne razgovore Prištine i Beograda kako bi se doprinelo stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, izjavio je premijer Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Spremni smo da učinimo ono što je potrebno kao doprinos razgovorima Kosova i Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što bi bio doprinos stabilnosti i bezbednosti na Balkanu", rekao je Erdogan na konferenciji za medije u Prištini.

Turski premijer je rekao da želi da vanredni izbori na Kosovu 12. decembra budu što uspešniji. Izrazio je uverenje da će se "proces priznanja Kosova nastaviti posle početka razgovora o tehničkim pitanjima Kosova i Srbije".

"Kosovo će imati našu podršku za učlanjenje u NATO", kazao je Erdogan, ističući da je na Kosovu, u okviru Kfora, i turski kontigent od 530 vojnika. Turski premijer je ocenio da je, nezavisno od globalne ekonomske krize, privredna saradnja Turske i Kosova sa 120 miliona dolara 2008. godine ove godine povećana na 210 miliona dolara.

Turska je na Kosovu prisutna i u najvećim projektima kao što su auto put Vrbnica-Merdare, u okviru korporacije Behtel-Enka, i na aerodromu Priština, kroz korporaciji Limaks (Limax). Premijer Kosova u ostavci, Hašim Tači, rekao je da je angažovanje Turske u razgovorima Kosova i Srbije dobrodošlo i da pozdravlja takvo angažovanje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.