Dragan Šutanovac izabran za novog predsednika DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2016, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Šutanovac izabran za novog predsednika DS

Članovi Demokratske stranke (DS) izabrali su danas Dragana Šutanovca za predsednika DS, na prvim neposrednim stranačkim izborima novog rukovodstva demokrata.

Na izborima za predsednika i novo rukovodstvo DS glasalo je 60,71 odsto članova DS od registrovanih 18.459 birača, a Šutanovac ima 59 odsto glasova, što praktično govori da je izabran u prvom krugu izbora, rečeno je na konferenciji za novinare.

Članovi stranke birali su između jednog od četiri kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za predsednika - Bojana Pajtića, Dragana Šutanovca, Srboljuba Antića i Zorana Lutovca.

Predsednik Organizacionog odbora Branimir Kuzmanović rekao je da je Lutovac osvojio 19,8 odsto glasova, Pajtić 16,09 odsto, Antić 5,12 odsto.

"Izbori su protekli bez ikakvih problema, izuzev na jednom biračkom mestu gde je odziv bio veoma mali", rekao je Kuzmanović.

Šutanovac je u poruci na Tviteru zahvalio svim demokratama na podršci.

"Pobeda u prvom krugu. Zajedno smo uradili mnogo bolje. Članovi stranke su izabrali novo rukovodstvo zato što zajedno možemo bolje", poručio je Šutanovac u tvitu.

Dragan Šutanovac bio je ministar odbrane u vladi Srbije od 2007. do 2012. godine. Član DS-a od 1997. godine. Od 1. novembra 2001. do februara 2003. bio je pomoćnik saveznog ministra unutrašnjih poslova, a ministar odbrane od 2008. do 2012. godine.

Šutanovac je rođen 24. jula 1968. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Šestu beogradsku gimnaziju. Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a pohađao više specijalističkih kurseva iz oblasti bezbednosti u zemlji i inostranstvu.

Neposredni izbori za novo rukovodstvo DS-a bili su organizovani na 112 glasačkih mesta, danas od 10.00 do 20.00 sati.

Demokrate su za izbore izabrale današnji dan u znak sećanja na izbore održane 24. septembra 2000. godine, kada je poražen režim Slobodana Miloševića. Dragan Šutanovac je šesti predsednik DS od obnove te stranke 3. februara 1990. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.