Đilas u glavnom gradu daleko ispred Vučića

Izvor: Blic, 20.Jan.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas u glavnom gradu daleko ispred Vučića

Da se lokalni izbori održavaju danas, lista Demokratske stranke sa Draganom Đilasom na čelu osvojila bi čak deset odsto glasova više od glavnog konkurenta - Srpske napredne stranke koju bi u Beogradu predvodio Aleksandar Vučić, pokazuju poslednja istraživanja javnog mnjenja.

Rezultati koje je sprovela renomirana agencija za istraživanje javnog mnjenja iz Beograda, takođe pokazuju da bi dobre rezultate na lokalnom nivou postigle liste predvođene takozvanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lokalnim liderima, ljudima od ugleda i autoriteta u sredinama iz kojih potiču. Osim liste DS sa sadašnjim gradonačelnikom Beograda na čelu, koja bi osvojila 37,6 odsto glasova, i liste SNS predvođene Vučićem sa 27,5 procenata, tu su i SRS sa 7,8 odsto i socijalisti sa sedam procenata poverenja Beograđana.

U gradski parlament ušli bi i Liberalno demokratska partija i Ujedinjeni regioni Srbije, pokazuje istraživanje sprovedeno terenskom anketom na uzorku od hiljadu građana.

Klikni za uvećanje (+)

U Novom Sadu građani prednost takođe daju DS sa 25,8 procenata glasova, a slede SNS sa 20,1 i URS sa 16,9 procenata. U vojvođanskoj prestonici uočljiv je porast popularnosti radikala koji bi, prema istom istraživanju, osvojili 15,5 odsto glasova. SPS bi osvojio 7,4 procenta, a ispod izbornog praga ostali bi DSS i LDP.

U Nišu je odnos dve najveće stranke izjednačen sa oko 23 odsto glasova, a dobre rezultate ostvarili bi i SPS sa blizu 20 i URS sa 16,2 odsto. Cenzus bi prešli i SRS i LDP, dok su sve ostale stranke daleko ispod neophodnih pet procenata.

Prema trenutno raspoloženju birača, demokrate i naprednjaci bi u Kragujevcu vlast morali da prepuste URS-u koji bi u centru Šumadije osvojio oko 67 procenata glasova. Interesantno je da bi, prema anketi, DS u tom gradu jedva prešao cenzus.

U Somboru i Užicu takođe su najpopularniji DS i SNS, u Pančevu DS i URS. U Leskovcu bi pobedio URS, dok bi drugo mesto zauzeo SPS.

Lični ugled

U Beogradu najbolji lični rejting ima Dragan Đilas o kome pozitivno mišljenje ima 43,7 odsto birača. U Novom Sadu najbolje stoji Maja Gojković sa 39,7 odsto, dok u Nišu najveći ugled ima Mileta Ilić iz SPS sa čak 62,2 odsto, a u Kragujevcu Veroljub Stevanović iz URS o kome pozitivno mišljenje ima 59,1 odsto sugrađana. U Kragujevcu na četvrtom mestu po ličnom rejtingu Radomir Nikolić, sin lidera SNS Tomislava Nikolića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.