Izvor: B92, 16.Nov.2009, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del: Na Kosovu cveta demokratija

Priština -- Lokalni izbori su pokazali da je nezavisno Kosovo mesto gde demokratija već cveta, saopštio je američki ambasador u Prištini Kristofer Del.

Kosovskim Srbima koji su glasali, piše u saopštenju Ambasade Amerike u Prištini, Del je uputio "reči pohvale na odluci da učestvuju i na hrabrosti".

"Sa punim pravom ste prepoznali da su vam ovi izbori omogućili jedinstvenu priliku da uobličite svoju budućnost i budućnost vaše zajednice. Sjedinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Države očekuju i dalje nastavak saradnje sa vama ka ispunjenju obećanja koja su bila svojstvena ovim izborima", poručio je Del.

Političke partije i političari, prema njegovim rečima, vodili su "odvažne kampanje", uglavnom bez incidenata, na osnovu stvarnih problema, kao što su školstvo, privreda, opštinske službe koje su od istinskog značaja za vaše birače, napomenuo je Del.

"Pobednici imaju obavezu da upravljaju na transparentan način i da donose odluke koje će unaprediti težnje vaših birača da žive u demokratskom, multietničkom i naprednom Kosovu", zaključio je Kristofer Del.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.