Dačić: Rekonstrukcija Vlade bolja od novih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Rekonstrukcija Vlade bolja od novih izbora

BEOGRAD - Ministar policije i zamenik premijera Ivica Dačić ocenio je da bi eventualna kriza u vladajućoj koaliciji mogla da se premosti rekonstrukcijom Vlade Srbije, jer su novi izbori "najgore rešenje".

"Ukoliko bude potrebe da Vlada opstane zbog državnih i nacionalnih interesa, siguran sam da će neke od stranaka za to imati razumevanja. Pošto je Toma Nikolić (lider Srpske napredne stranke - SNS) sada u

otvorenijem odnosu prema Demokratskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranci (DS), onda je moguće na toj strani očekivati određene političke dogovore", rekao je Dačić "Večernjim novostima".

Dačić je istakao da, bez obzira na to, misli da je za takav potez "suviše rano". On je dodao da ne očekuje takvu mogućnost pre nekih novih izbora.

Može li SNS i Toma Nikloić u Vladu?

Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije (SPS), rekao je da socijalisti ne bi imali ništa protiv manjinske podrške SNS-a vladi, ako DS utvrdi da može da sarađuje sa partijom Tomislava Nikolića. On je ipak dodao da je ta mogućnost lošija od opstanka sadašnje vlade.

Dačić je kazao da ne veruje da će lider G17 plus i ministar finansija "da sruši vladu", ali je dodao da je vladajućoj koaliciji neophodna bolja politička koordinacija da bi delovala jedinstveno.

Upitan zašto socijalisti nisu bili na jučerašnjoj Izbornoj skupštini G17 plus, Dačić je kazao da nisu pozvani.

"Ruse vređa nepoverenje"

Govoreći o energetskom aranžmanu sa Rusijom, Dačić je kazao da bi napuštanje sporazuma moglo da ima negativne spoljnopolitičke posledice.

"To nije običan komercijalni sporazum. Treba ostati pri onome šta smo potpisali i ne smemo da dozvolimo da se država bruka", kazao je ministar.

Dodao je da Ruse pomalo vređa pitanje da li će raditi gasovod nakon što kupe 51 odsto akcija NIS, jer "oni tvrde da i ne pomišljaju da ne izgrade gasovod".

Osvrćući se na nedavnu policijsku akciju u kojoj su uhapšeni službenici MUP-a zbog zlouptreba u javnim nabavkama, Dačih je kazao da je ta akcija dugo pripremana i dodao da će do kraja meseca unutar

ministarstva biti još nekoliko akcija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Možda Nikolić "uskoči" umesto Dinkića

Izvor: Mondo, 15.Dec.2008, 23:37

Ivica Dačić ministar policije i zamenik premijera veruje u opstanak Vlade, ali ne isključuje mogućnost da stranka Tomislava Nikolića zameni glasove G17 Plus. Ako dođe do poremećaja u vladajućoj koaliciji, prvi korak bio bi pokušaj pravljenja druge parlamentarne većine. Novi izbori bili bi najgore...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.