DS: Manja vlada efikasnija

Izvor: RTS, 22.Feb.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Manja vlada efikasnija

Manja Vlada bi mogla da bude efikasnija, kaže Nada Kolundžija iz DS-a i dodaje da će premijer u narednih 15 dana izaći sa predlogom za rekonstrukciju. LDP ne učestvuje u razgovorima o rekonstrukciji. Ostatak opozicije smatra da su vanredni izbori bolje rešenje.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju u Skupštini Srbije Nada Kolundžija kaže da bi manja vlada mogla da bude efikasnija i da će u narednih 15 dana premijer Srbije Mirko Cvetković izaći sa predlogom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o rekonstrukciji.

"Po mom uverenju, bilo bi značajno ako bi se ovoga puta pokazalo da manja vlada može da bude racionalnija, ali, sa druge strane, i efikasnija", rekla je Nada Kolundžija novinarima u parlamentu.

Kolundžija je rekla da je iz medija saznala da u Evropskoj uniji postoje primedbe na eventualni izbor Zorana Stankovića za ministra zdravlja zbog, kako je rekla, uverenja u EU da je Stanković bio povezan sa haškim beguncima.

Na pitanje novinara da li bi Demokratska stranka išla toliko daleko da postavi uslov da G17 plus, koja je i predložila Stankovića, odustane od tog predloga, Kolundžija je napomenula da bi DS uvek išao toliko daleko da otkloni svaku prepreku na putu Srbije ka EU.

Predstavnici Liberalno demokratske partije rekli su da ne znaju da li će i kada biti rekonstruisana Vlada Srbije, ali da ta stranka neće glasati za rekonstrukciju i da ne učestvuje u razgovorima o tome.

Poslanik Ivan Andrić je napomenuo da će LDP i dalje podržavati zakone koji su važni za evrointegracije zemlje i pozvao premijera Cvetkovića da izađe sa jasnim planom kojim tempom će Srbija nastaviti da se približava EU.

DSS: Izbori jedino rešenje

Demokratska stranka Srbije smatra da su jedino rešenje vanredni parlamentarni izbori, jer vlada nema politiku niti odgovore za narastajuće probleme.

Zamenik šefa poslaničke grupe te stranke Radojko Obradović je mišljenja da efekti rekonstrukcije, ukoliko do nje dođe, neće rešiti probleme Srbije.

Sličnog mišljenja je i poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević, koji je rekao da rekonstrukcija Vlade ne može ništa da promeni, već da će vladajuća koalicija na taj način samo pokušati da zamagli lošu situaciju.

Slični tonovi mogu se čuti i među radikalima, koji takođe ne veruju da bi rekonstrukcija Vlade mogla promeniti lošu ekonomsku i političku situaciju u zemlji.

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović rekao je da se izlazak iz krize, u koju je zemlja zapala, teško može nazreti dok na vlast ne dođu ljudi sa vizijom, a da je cilj personalnih promena u vladi da se samo "obmanu građani Srbije".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.