DS: Izbori nisu u interesu Srbije

Izvor: Blic, Beta, 17.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Izbori nisu u interesu Srbije

Šefica poslaničkog kluba „Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija ocenila je da vanredni parlamentarni izbori nisu u interesu Srbije, ne samo zbog toga što mnogo koštaju, već i zato što ne bi promenili političku sliku zemlje.

- Izbori ne bi doveli do drugačije većine i u tom smislu bi bili besmisleni i štetni po Srbiju - rekla je Kolundžija.

Ona je primetila da bi vanredni izbori odgovarali u ovom trenutku samo Srpskoj naprednoj stranci, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se posle podele radikala biračko telo više priklonilo Tomislavu Nikoliću, pa naprednjaci procenjuju da bi dobili više poslanika nego što ih sada imaju.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić ocenio je da su izbori najefikasnije i najbolje rešenje za Srbiju.

- Izbore žele građani, a teška ekonomska situacija nameće ih kao jedino moguće rešenje - rekao je Vučić i najavio da će ta stranka posle uskršnjih praznika „intenzivirati aktivnosti na provociranju vanrednih parlamentarnih izbora". Vučić je rekao da će SNS predložiti da izborna kampanja traje kraće i da se iz budžeta političkim strankama ne isplaćuju troškovi kampanje, kao ni naknade za rad članova biračkih odbora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.