Blokada zbog kontrolora

Izvor: Glas javnosti, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada zbog kontrolora

BAČKA PALANKA - U sredu 18 odbornika SRS, na čelu sa Draganom Bozalom, šefom radikala u Bačkoj Palanci i bivšim predsednikom opštine, blokiralo je dva sata ulazak građanima u zgradu opštine. Razlog su izbori za članove saveta i četiri gradske mesne zajednice, a povod za to je neispunjavanje njihovih zahteva za izbor njihovih članova u biračke odbore na biračkim mestima. Izbori bi trebalo da se održe 21. juna, a zbog svojih zahteva radikali su onemogućili drugi dan rada >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << lokalne skupštine. Juče nije bilo blokade, ali su najavili da će svakodnevno koristiti neki vid vaninstitucionalnog delovanja, a da će na dan izbora polupati sve izborne kutije ako im ne bude udovoljeno.

- Tražimo od nadležnih u lokalnoj samoupravi da nam omoguće kontrolu na predstojećim izborima za članove saveta četiri gradske MZ inače će najstariji članovi polupati sve izborne kutije - kaže Bozalo.

Bozalo i 18 njegovih odbornika prvo su prekinuli zasedanje lokalnog parlamenta, a kada je Zdravka Milenković, predsednica Skupštine, odložila drugi dan zasedanja, oni su sišli u prizemlje zgrade i zabranili ulaz građanima. Pustali su samo trudnice, invalide i one koji su došli da overe dokumenata za put u inostranstvo. Policija je došla na mesto događaja, ali nije reagovala iako su građani negodovali.

Milenkovićeva, inače član DS, navodi da je prekinula zasedanje zato što su radikali hteli da zaposednu govornicu.

- Radikali traže da se na predstojećim izborima za članove saveta u četiri gradske MZ u Bačkoj Palanci među tri člana koji će kontrolisati izbore nađu i njihovi kontrolori. To je bilo dogovoreno, ali izgleda da u izbornim komisijama po mesnih zajednicama nije - kaže Milenkovićeva.

Nadležni u opštini su zbog blokada ulaska građana u zgradu 75 radnika opštinske uprave pustili kućama u 12 sati, a radikali su za 16 sati najavili blokadu obilaznice iz pravca Novog Sada. Od pripadnika policije, za koje se mora reći da su izuzetno profesionalno ispoštovali protest radikala na ulasku u zgradu opštine, saznali smo da 18 radikala ne samo što nisu, već i da nemaju pravo da blokiraju saobraćajnice u ovoj opštini. Šta će biti sutra, kada se formiraju konačni spiskovi kontrolora za izbore u palanačkim MZ samo treba prognozirati. Radikali, odnosno Dragan Bozalo, na kraju protesta, čak je najavio da će najstariji članovi SRS 21. juna na 19 izbornih mesta polupati sve izborne kutije ako ne bude po njihovom.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.