Bivša liderka DS Palilula potvrdila da će biti na listi PSG u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jun.2020, 09:13

Bivša liderka DS Palilula potvrdila da će biti na listi PSG u Nišu

Na prethodnim izborima listu Demokratske stranke u niškoj Opštini Palilula predvodila je Jelena Barton, ali je ona u petak napustila DS i kaže da će na izborima 21. juna nastupiti na listi Pokreta slobodnih građana. Demokrate u Nišu predvodi Vladimir Domazet u prelaznom periodu i kaže da postoji sumnja da će još neki otići jer je DS u bojkotu, a iz PSG potvrđuju da im je prišao manji broj demokrata.

Jelena Barton bila je članica Gradskog i Glavnog odbora stranke, predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Opštinskog odbora DS Palilula, a jedna je od viđenijih niških demokrata u prethodnoj deceniji. Odluku da napusti DS donela je, kaže, zbog neslaganja sa odlukom o bojkotu predstojećih izbora, a iščlanila se u petak 29. maja.

Ja mislim svojom glavom, to je uvek bio princip DS. Nezadovoljna sam rukovodstom stranke, nezadovoljna sam odlukom o bojkotu. Deo DS misli drugačije, a ne glavom predsednika (Zorana Lutovca). Nisam mogla da se pomirim sa tom odlukom o bojkotu, ne slažem se sa odlukom Glavnog odbora i iz tog razloga sam istupila iz stranke. Smatram da bojkot dovodi do gašenja organizacije i da DS posle bojkota može da doživi samo sunovrat - objašnjava Barton.

Ona, ipak, ne misli da su izborni uslovi fer, naprotiv, ali je stava da ih bojkot kao metod neće promeniti. Smatra da će svojim iskustvom doprineti Pokretu slobodnih građana.

Nismo još precizirali na kojoj ću listi biti, opštinskoj ili gradskoj. PSG-u je prišlo još demokrata, ali ne mogu o imenima - navodi Barton.

Spekulisalo se i da je predsednik Opštinskog odbora DS Pantelej Milan Radulović, takođe, prešao u PSG, ali tu informaciju nismo uspeli da potvrdimo, ni iz DS, ni iz PSG, a Radulović se nije javio na telefon poznat redakciji, niti odgovorio na SMS.

Iz niškog PSG najavili su da će samostalno izaći na lokalne izbore, ali ne govore o imenima i bivšim demokratama na listi.

Uskoro ćemo predati našu listu kada ćete biti upoznati sa našim kandidatima. Mali broj bivših demokrata je prišao pokretu pred izbore. Oslanjemo se na sopstvene snage i sprovodimo jedinstvenu politiku Pokreta slobodnih građana na svim nivoima - navode iz niškog PSG.

Oni kažu da im je svaka nova ideja i političko iskustvo dobrodošlo u ovom trenutku, jer moraju da mobilišu sve snage u, kako kažu, rušenju nakaradnog režima.

Posle odlaska Miodraga Stankovića sa čela niških demokrata i njegove odluke da izađe na izbore sa listom “Niš, moj grad”, niški DS ostao je bez prvog čoveka. Za v.d. predsednika Gradskog odbora izabran je veteran DS i jedan od najpoznatijih demokrata Vladimir Domazet.

On kaže da ne zna o odlasku nekih gradskih funkcionera DS na listu PSG, ali navodi da je čuo da će njih nekoliko članova Gradskog odbora otići.

Domazet je najavio da planira da se stranački izbori u niškom DS-u održe već u septembru, a kaže da nema ambicija da ga vodi u budućnosti, već samo da učini sve da se održi odbor DS u Nišu.

Podsetimo, izbori su 21. juna, do sada je listu predalo 6 stranaka na gradskom nivou, a opozicija je podeljena po pitanju izlaska i bojkota izbora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.