Bajden i zvanično kandidat demokrata za predsednika SAD

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 08:09

Bajden i zvanično kandidat demokrata za predsednika SAD

Nominacija bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena za predsedničkog kandidata Demokratske stranke zvanično je potvrđena i on će se u novembru suprotstaviti predsedniku Donaldu Trampu na izborima koji će biti obeleženi pandemijom koronavirusa, ekonomskim kolapsom i socijalnim nemirima.
Bejden je prikupio 1.991 delegata na stranačkim izborima održamim u sedam saveznih država i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Distriktu Kolumbija u utorak.

Da je Bajeden prešao potrebni prag glasova potvrđeno je tri dana kasnije jer je u nekoliko saveznih država SAD glasanje teklo sporije zbog velikog priliva glasova elektronskom poštom.
"Bila mi je čast da se nadmećem među najtalentovanijom grupom kandidata koje je Demokratska stranka ikada imala i ponosan sam što na izbore izlazimo kao ujedinjena partija", naveo je Bajden u saopštenju.
Osvrnuvši se na aktuelna dešavanja, Bajden je rekao da je "ovo teško vreme u američkoj istoriji" i istakao da "ljutita politika Donalda Trampa koja unosi podele" nije odgovor, prenosi AP.
"Naša država vapi za vođstvom. Za vođstvom koje nas može ujediniti", rekao je Bajden.
Potpredsednik SAD iz vremena Baraka Obame je efektivno lider demokrata od kada je njegov poslednji protivkandidat, senator Berni Sanders odustao od nominacije u aprilu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAJDEN i zvanično KANDIDAT demokrata za predsednika SAD

Izvor: Blic, 06.Jun.2020

Nominacija bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena za predsedničkog kandidata Demokratske stranke zvanično je potvrđena i on će se u novembru suprotstaviti predsedniku Donaldu Trampu na izborima koji će biti obeleženi pandemijom korona virusa, ekonomskim kolapsom i socijalnim nemirima.

Nastavak na Blic...

DŽO BAJDEN i zvanično kandidat Demokratske stranke: U novembru "izlazi na megdan" Trampu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020

Bejden je prikupio 1.991 delegata na stranačkim izborima održamim u sedam saveznih država i Distriktu Kolumbija u utorak...Nominacija bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena za predsedničkog kandidata Demokratske stranke zvanično je potvrđena i on će se u novembru suprotstaviti predsedniku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.