Antiislamisti ugrožavaju premijera

Izvor: Blic, 20.Sep.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antiislamisti ugrožavaju premijera

U Švedskoj su juče održani parlamentarni izbori, a prema anketama, vlada desnog centra premijera Fredrika Rejnfelta sada je u prednosti, ali bi mogla da izgubi sigurnu većinu ukoliko u parlament uđu antiislamske partije krajnje desnice.

Rejnfeltova koalicija je učvrstila svoju vlast popularnim smanjenjima poreza i „zdravim javnim finansijama" nasuprot Evropi ogrezloj u dugove, što je, kako pokazuju istraživanja javnog mnjenja, otvorilo put za njenu eventualno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glatku pobedu nad opozicionim blokom levičara i zelenih.

Švedski premijer je, međutim, morao da pridobije birače da ne daju svoje glasove antiimigracionoj partiji Švedskih demokrata.

„Oni koji vole Švedsku neće glasati za Švedske demokrate", rekao je Rejnfelt na izbornom mitingu održanom u subotu.

On je pozvao birače da se pobrinu da Švedske demokrate ostanu van parlamenta kako bi njegova koalicija od četiri partije održala sigurnu većinu u skupštini. Švedske demokrate zahtevaju da se drastično smanji broj imigranata, a Islam nazivaju najvećom stranom pretnjom Švedskoj od Drugog svetskog rata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.