Izvor: Southeast European Times, 09.Feb.2011, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanske stranke propustile krajnji tok za majske lokalne izbore

09/02/2011

TIRANA, Albanija -- Sve političke stranke u Albaniji propustile su prve rokove koje je odredila Centralna izborna komisija, čime su ugrozile normalni vremenski okvir za lokalne izbore koji se održavaju 8. maja. Krajnji rok za predaju imena članova regionalnih komisija istekao je u januaru, a komisije je trebalo da budu formirane prošle nedelje. Šef OEBS u Tirani Eugen Volfart izrazio je zabrinutost u utorak (8. februara) i pozvao sve političke stranke da budu deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << procesa.

Opoziciona Socijalistička partija smatra da posle nasilja koje se dogodilo tokom njenog uličnog protesta 21. januara u Tirani, Albanija nije u stanju da održi izbore. Međunarodna zajednica poziva političare da počnu dijalog usmeren na okončanje krize. (VoA, Balkan veb, Šekuli – 8.2.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.