Advokat novi selektor Rusije

Izvor: B92, 17.Maj.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat novi selektor Rusije

Dik Advokat postao je novi selektor Rusije i na tom mestu će od jula menjati Gusa Hidinka, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza Rusije.

Bivši menadžer Rendžersa će u utorak stići u Moskvu, gde će diskutovati sa čelnicima saveza oko detalja ugovora, a već je poznato da je sporazum postignut na četiri godine.

Predsednik ruskog fudbalskog saveza Sergej Fursenko rekao je da će Advokatu ciljevi biti da izbori učešće na Evropskom prvenstvu 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Svetskom prvenstvu 2014, dok će mu plata biti oko šest miliona funti godišnje.

Pošto su mediji kritikovali Hidinka da veći deo svog selektorskog posla obavlja iz Holandije, Fursenko je napomenuo da će Advokat daleko više vremena provoditi u Rusiji.

"Advokat je radoholičar i zna ruski fudbal, svakog igrača i svaki detalj. Svakako da je upućen u svoj zadatak. Izazov nam je da se kvalifikujemo na predstojeće turnire, kao i da na njima ostvarimo pristojan rezultat", rekao je Fursenko.

Holanđanin je prethodni angažman imao na klupi Belgije, ali je prošlog meseca neočekivano podneo ostavku.

Prethodno je u Rusiji trenirao Zenit iz Sankt Peterburga sa kojim osvojio titulu nacionalnog prvaka, ali i Kup UEFA. Predvodio je, između ostalih, i PSV Ajndhoven, AZ Alkmar, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah, reprezentacije Holandje i Južne Koreje.

Rusija je sa Hidinkom na čelu 2008. godine igrala polufinale Evropskog prvenstva, ali će propustiti Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, pošto je u baražu kvalifikacija izgubila od Slovenije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.