ASAD: ZAVERA SPOLJNIH FAKTORA IZA SUKOBA U SIRIJI

Izvor: Kurir, 11.Jan.2012, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASAD: ZAVERA SPOLJNIH FAKTORA IZA SUKOBA U SIRIJI

DAMASK - Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da strane sile stoje iza pobune u Siriji i dodao da je jasno da postoji "zavera stranih faktora"

DAMASK - Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da strane sile stoje iza pobune u Siriji i dodao da je jasno da postoji "zavera stranih faktora".

Asad je rekao da bi izbori mogli da budu održani do kraja godine i poručio da će na terorizam biti odgovoreno "gvozdenom pesnicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ", prenosi Bi-Bi-Si.

"Naš prioritet sada je da vratimo bezbednost u kojoj smo živeli decenijama a to može biti učinjeno jedino ako teroristima uzvratimo gvozdenom pesnicom", rekao je Abas u govoru na Univerzitetu u Damasku koji je uživo prenošen na sirijskoj državnoj televiziji.

"Nećemo biti popusljivi prema onima koji rade sa strancima protiv naše države", poručio je Asad. S druge strane, posmatrači Arapske lige saopštili su da su sirijske vlasti "u potpunosti odgovorne" za napade na posmatrače.

Dva posmatrača iz Kuvajta ranjena su juče u napadima u Siriji.

UN su saopštile da je oko 400 ljudi ubijeno u Siriji samo od dolaska stranih posmatrača u tu zemlju pre nekoliko sedmica. To su podaci koje je izneo podsekretar UN za politička pitanja B. Lin Pasko na zatvorenom sastanu Saveta bezbednosti, prenosi AP. Procenjuje se da je od početka sukoba u Siriji ubijeno više od 5.000 ljudi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.