Izvor: S media, 27.Jun.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðilas: Pošteno je da SPS kaže šta je problem

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Ðilas izjavio je danas da je ta stranka "potrošila" 50 dana na formiranje vlasti sa SPS i da je pošteno i da je stvar pristojnosti da socijalisti kažu šta je problem.

"Pošteno je nakon četiri godine saradnje da SPS izađe pred javnost i pred DS sa zahtevom da Ivica Dačić bude premijer, pošteno je i da zahteva da se svi ekonomski resori prepuste na upravljanje Mlađanu Dinkiću, pa da onda svi zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << znamo na čemu smo", poručio je Ðilas u pisanoj izjavi medijima.

Dinkić: Vlada do kraja do jula

Vlada samo što nije: Ko su novi ministri? (ANKETA)

Dačić prelomio: Nova vlada SNS-SPS-URS?

On je primetio i da je jedina tema koja se provlači po medijima u poslednjih mesec dana navodna želja Dačića da bude premijer i ambicija Dinkića da preuzme kontrolu nad svim ekonomskim resorima u vladi i dodao da je, ako te ambicije nisu razlog neformiranja vlade i ako je do zastoja došlo krivicom DS-a, takođe stvar pristojnosti da se to jasno i glasno kaže.

Ðilas je istakao da SPS ima pravo da raskine koalicioni dogovor, ali da nema pravo da optuži DS da je kriva za raskid tog sporazuma.

"Kako god da se ovi pregovori završe, važno je za buduće procese u ovoj zemlji da se bude iskren, da se i biračima i koalicionim partnerima, budućim i prošlim jasno i glasno kaže istina", poručio je Ðilas.

Podsećajući da su DS i SPS još 8. maja postigle dogovor i precizirale principe i program buduće vlade, Ðilas je rekao da dogovora nema iako, kako je naveo, DS nije imala nijedan uslov osim odgovorne finansijske politike i odlučnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ðilas u saopštenju podseća i da su naprednjaci u kampanji pominjali afere za koje su optuživali direktno Dačića.

On takođe navodi da je SNS od osnivanja stranke nazivala Dinkića "najvećom štetočinom i grobarom srpske ekonomije" i tvrdila da će ga po dolasku na vlast uhapsiti.

Lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da još nije doneo konačnu odluku o tome sa kim će praviti vladu i da koalicija SPS-PUPS-JS sada ima priliku da, ukoliko bude vodila vadu, okonča period dvostranačja u Srbiji.

(Tanjug)

Foto: Media centar Beograd

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Đilas traži iskrenost za razlaz DS-a i SPS-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2012

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Ðilas zatražio je od socijalista da otvoreno kažu zašto ne žele u vladu sa demokratama - zbog kadrovskih prohteva URS-a i SPS-a ili krivicom DS-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.