Izvor: S media, 06.Feb.2013, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðilas: "Ni Miki Rakić, ni ja, niti bilo ko iz DS nema veze sa objavljivanjem transkripta"

Predsednik Demokratske stranke Dragan Ðilas demantovao je spekulacije o povezanosti sa objavljivanjem informacija o susretima premijera Ivice Dačića i pripadnika narko klana Rodoljuba Radulovića.

"Ni Miodrag Rakić, ni ja, niti bilo ko iz Demokratske stranke nema veze sa objavljivanjem ovih transkripata u novinama. I urednik Informera je demantovao da je bilo šta dobio od Rakića", rekao je Ðilas u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << NIN.

Prema njegovim rečima, Rakić je "veliki profesionalac" i zato nijedna informacija o slučaju Šarić nije isplivala u javnost četiri godine, niti je ikada korišćena za političke obračune i ucene, "ni u vreme kada je Dačić i pored javnog obećanja da podržava Tadića napravio vladu sa naprednjacima".

Ðilas veruje da će vanredni izbori biti u narednih nekoliko meseci, a povodom špekulacija o mogućoj saradnji DS i Srpske napredne stranke, rekao je da će demokrate posle izbora praviti koaliciju "na osnovu programa, kako bi stvari promenili nabolje".

On je istkao da neće više DS praviti kompromise da bi se samo "smestili u vladu i da bismo takvu koaliciju po vertikali spustili do lokala".

"Ako DS to bude hteo, ja više neću biti predsednik stranke", naglasio je Ðilas.

Kako je rekao, za sve članove DS treba da važe ista pravila i ocenio da bi Vuk Jeremić trebalo da vrati mandat "koji inače ne vredi ništa, pošto će izbori biti za nekoliko meseci".

"Ako ne poštuje odluku Glavnog odbora, šta tu ima više da se priča", zaključio je Ðilas.

Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da sadašnja vlast ima podatke ko se sa kim sastajao, ali da nema podatke kako je Rodoljub Radulović pobegao. Vučić je bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću uputio pitanje gde je sada Radulović. Opširnije OVDE.

(Tanjug)

Foto: BetaPhoto/EMIL VAS/EV)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.