Izvor: B92, 02.Sep.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: EU upozorava Beograd

Novi Pazar -- Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić rekao je da je iz EU upućeno pismo kojim se Vladi Srbije ukazuje na neprimeren odnos prema Sandžaku.

On je dodao i da se u pismu iz Brisela ukazuje na diskriminatorski odnos i prema i muslimanima-Bošnjacima u Srbiji.

On je precizirao da je pismo upućeno poslednjeg dana prošlog meseca na više adresa u Vladi, medju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima su premijer Mirko Cvetković, ministar policije Ivica Dačić i ministarka pravde Snežana Malović.

Zukorlić je optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu i, pre svih, vladiku bačkog Irineja Bulovića, da stoji iza "nasilja nad islamskom veronaukom" i najavio dalju internacionalizaciju "kršenja ljudskih i verskih prava" muslimana u Sandžaku.

Pokazalo se, dodao je on, i da pojedini organi države imaju svoje poluge u SPC, što se moglo uočiti kada je Islamska zajednica pokušala da normalizuje relacije sa Javnim servisom, pa im je rečeno da se obrate vladiki Irineju Buloviću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.