Završen sastanak Dačića, Vučića i Dinkića

Izvor: RTS, 29.Jul.2013, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak Dačića, Vučića i Dinkića

Lideri vladajuće koalicije Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić sastali su se u Vladi Srbije kako bi opet razgovarali o rekonstrukciji vlade.

20.30 - Sastanak lidera vladajuće koalicije još uvek traje, javlja reporter RTS-a. 

17.05 - Počeo sastanak lidera vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Mlađana Dinkića.

Uprkos stranačkim najavama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << personalnih promena, i dalje je neizvesno kako će izgledati rekonstruisana Vlada Srbije. Sve bi trebalo da bude jasnije posle današnjeg sastanka lidera vladajuće koalicije. Novi susret Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića počeo je u zgradi Vlade Srbije.

Premijer Ivica Dačić rekao je juče da na prethodnom sastanku, održanom u subotu, nije postignut nikakav konačan dogovor između SNS-a, SPS-a i URS-a o rekonstrukciji Vlade Srbije, pa je novi susret stranačkih lidera zakazao za danas.

Dačić je istako da temeljna i ozbiljna rekonstrukcija ne podrazumeva samo personalne promene, već i promene u pristupu ciljevima i načinu vođenja finansija i ekonomije.

Ranije danas, pojedini mediji objavili su da će Dačić na sastanku lidera vladajuće koalicije saopštiti da rekonstrukcija Vlade podrazumeva da ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministar prosvete Žarko Obradović odu sa svojih funkcija. 

U Ujedinjenim regionima Srbije su, za sada nezvanično, prokomentarisali da je "ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realna opcija kao i ostanak SPS-a u vladi bez Ivice Dačića".

Ne može se, kako kažu, ponoviti situacija kao u prošlom mandatu vlade, kada je Dinkić napustio kabinet Mirka Cvetkovića u kojem su ipak ostali ministri iz URS-a.

Sam Mlađan Dinkić je, pre nego što su se pojavile informacije o njegovoj navodnoj smeni, rekao da hitno treba završiti priču o rekonstrukciji vlade i okrenuti se zapošljavanju Srbije.

Kako sada strvari stoje, naprednjaci menjaju četiri svoja ministra: odbrane, poljoprivrede, kulture i sporta, Aleksandra Vučića, Gorana Kneževića, Bratislava Petkovića i Alisu Marić.

Predsedništvo SPS prihvatilo je zahtev funkcionera stranke i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da bude razrešen funkcije u Vladi Srbije, ali se ne zna da li je i to jedini ministar iz redova socijalista koji će biti promenjen.

Predsedništvo URS-a odlučilo je juče da ta stranka ostane deo Vlade Srbije, dok je Mlađan Dinkić saopštio da prihvata podelu svog ministarstva, s tim što bi on zadržao resor finansija, a privredu prepustio Srpskoj naprednoj stranci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez konačnog dogovora o rekonstrukciji

Izvor: RTS, 29.Jul.2013

Sastanak lidera koalicije Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića o rekonstrukciji završen bez dogovora. Nastavak u utorak u podne. ..21.10 - Završen sastanak lidera vladajuće koalicije, rekao Milivoje Mihajlović, šef vladine kancelarije za saradnju s medijima. Nastavak sutra u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.