Zaštitićemo novinare Insajdera

Izvor: B92, 16.Feb.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaštitićemo novinare Insajdera"

Beograd -- Ministar Ivica Dačić kaže da će MUP zaštititi novinare "Insajdera". Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović osudila kampanju zastrašivanja B92.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je nedopustivo da bilo ko ikome preti u Srbiji.

Policija će istražiti sve o oblepljivanju plakata po Lazarevcu zbog emitovanja serijala "Insajder" o zloupotrebama u Rudarskom basenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kolubara.

Upitan da komentariše lepljenje plakata po Lazarevcu, kao i pretnje koje dobijaju autori emisije "Insajder", Dačić je rekao da po njegovim saznanjima policija nema informacija o tome ko stoji iza tih plakata, ali da će sve istražiti.

On je podsetio da je, od kada je postao ministar unutrašnjih poslova, imao više razgovora o zaštiti novinara sa staleškim novinarskim udruženjima.

Emisija "Insajder" na B92 se u serijalu o zloupotrebama u basenu Kolubara bavi istraživanjem načina poslovanja tog dela EPS-a, a objavila je i da se novinarima te emisije preti putem plakata.

Plakati s pretnjama upućenim zaposlenima u kući B92 i autorima emisije "Insajder" pojavili su se u Lazarevcu pre dve nedelje.

Dačić je prethodno prisustvovao obeležavanju devet decenija policijskog školstva na Kriminalističkoj policijskoj akademiji u Zemunu.

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović osudila je kampanju zastrašivanja B92 i njegovih urednika i ocenila da je to direktan napad na demokratske vrednosti srpskog društva. Uskoro opširnije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.