Zaplenjeno 50 kilograma heroina

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 50 kilograma heroina

Na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno 50 kilograma heroina, čija se vrednost procenjuje na oko milion i po evra.

Granična policija je na prelazu Gradina zaplenila 50 kilograma heroina čija se vrednost procenjuje na oko milion i po evra, saznaje RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je na graničnom prelazu Gradina  zaplenjen heroin i dodao da se radi o najvećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zapleni droge u Srbiji ove godine.

"Heroin se nalazio u 'mercedesu' holandskih registarskih oznaka, kojim su upravljali dvojica holandskih državljana turskog porekla - Bajrak Jakup i Čelik Halil, obojica stari po 27 godina", kazao je Dačić.

On je dodao da je droga bila sakrivena u specijalnom bunkeru između zadnjeg sedišta i prtljažnika automobila.

"Oni su putovali iz Turske za Holandiju, što je još jedna potvrda funkcionisanja takozvane 'balkanske rute' heroina koja prelazi preko našeg regiona, i putem kojim se, prema procenama i američkih bezbednosnih službi, u zapadnoevropske zemlje ilegalno distibira čak 80 odsto ukupne količine heroina iz Avganistana i drugih istočnih zemlja", kazao je Dačić.

Heroin je zaplenjen u zajedničkoj akciji pogranične policije i carine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaplenjeno 50 kilograma heroina

Izvor: B92, 09.Avg.2010, 00:10

Beograd -- U zajedničkoj akciji pogranične policije i carine, na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom otkriveno je i zaplenjeno 20 kilograma heroina, saznaje B92... Šef carinske ispostave Gradina Vladimir Stojanović je kazao da je droga pronađena u automobilu "mercedes" turskog državljanina...U...

Nastavak na B92...

Na Gradini zaplenjeno 20 kg heroina

Izvor: B92, 09.Avg.2010

Beograd -- Na graničnom prelazu Gradina pripadnici granične policije MUP-a Srbije zaplenili 20 kilograma heroina u nedelju uveče... To je najveća zaplena droge u Srbiji ove godine, a ulična vrednost droge je oko pola miliona evra, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Dvojica...

Nastavak na B92...

Na Gradini zaplenjeno 20 kg heroina

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2010

Granična policija je na prelazu Gradina zaplenila 20 kilograma heroina čija se vrednost procenjuje na oko pola miliona evra.

Nastavak na Radio 021...

Srpska policija zaplenila 20kg heroina

Izvor: Southeast European Times, 09.Avg.2010

09/08/2010..BEOGRAD, Srbija -- Carinici su zaplenili 20kg heroina u nedelju (8. avgusta) na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je to najveća zaplena droge u Srbiji ove godine. Ulična vrednost procenjuje se na 500 hiljada evra. Heroin je...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.