Zakon o ministarstvima usvojen u Načelu

Izvor: RTS, 29.Avg.2013, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o ministarstvima usvojen u Načelu

Poslanici Skupštine Srbije glasaju o izmenama Zakona o ministarstvima. Predviđenim rešenjima novi kabinet Ivice Dačića imaće 18 ministarstava.

10.23 - Usvojene izmene Zakona o ministarstvima u načelu.

10.20 - Počelo zasedanje Skupštine.  

U Skuštini Srbije na redu je dan za glasanje. Poslanici se izjašnjavaju o jednoj tački tekuće sednice - izmenama Zakona o ministarstvima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Predloženo je da novi kabinet Ivice Dačića ima 18 ministarstava, pošto se resori privrede i finansija razdvajaju.

Na izmene i dopune Zakona o ministarstvima podneto je 39 amandmana, a Vlada Srbije nije prihvatila nijedan.  

Posle glasanja, parlament bi trebalo da konstatuje ostavke devet ministara. Debata o izboru novog kabineta u Nemanjinoj počinje u petak popodne.

U jučerašnjoj raspravi o pojedinostima, poslanici opozicije kritikovali su predložene izmene Zakona o ministarstvima, nezadovoljni što ne predviđa formiranje posebnog ministarstva za ekologiju.

Poslanik DS-a Gordana Čomić konstatovala je da se i poslanici većine i opozicije slažu da je neminovno da se uspostavi jedinstveno ministarstvo za zaštitu životne sredine, pa se onda postavlja pitanje zašto to nije predviđeno i izmenama zakona o kojima parlament rasrpavlja.

U raspravi su se poslanici ponovo dotakli hrasta starog 600 godina u mestu Savinac, koji se nalazi na trasi auto puta Beograd-Preljina, na Koridoru 11.

Predsednik stranke Zeleni Srbije, koja je na listi DS-a, Ivan Karić rekao je da mu je žao što pojedini poslanici vladajuće većine priču o hrastu shvataju kao svoj poraz istakavši da je simbol hrasta simbol stanja životne sredine.

Opozicija je podsetila su da je vladajuća Srpska napredna stranka 2011. godine skupljala potpise građana da se broj ministarstava smanji na 12, a predložene izmene zakona o ministarstvima predviđaju 18 ministarstva.

Još jednom su istakli, da je rekonstrukcija učinjena da bi se iz vlade "izbacio" lider URS-a Mlađan Dinkić, a poslanik DS-a Ivan Jovanović rekao je da je "suštinski rekonstrukcija jedna šarena laža".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skupština odlučila: Vlada sa 18 ministarstava

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2013

Poslanici skupštine Srbije usvojili su 29. avgusta izmene Zakona o ministarstvima kojima je utvrđeno da Vlada Srbije posle rekonstrukcije ima 18 ministarstava, jedno više pošto je ministarstvo za finansije i privredu podeljeno na dva resora. ..Skupština Srbije (foto: arhiva)  ..U Skuštini Srbije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.