Vučić o Dačiću i izborima

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Dačiću i izborima

Verujem da Ivica Dačić nije počinio krivično delo, ali to će morati da kažu nadležne državne institucije, rekao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Odluka da ne bude prevremenih izbora u interesu građana, rekao Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da premijer Ivica Dačić nije počinio krivično delo prilikom susretanja s pripadnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šarićevog klana Rodoljubom Radulović, ali da će konačan odgovor na to pitanje morati da daju nadležne državne insitucije.

"Verujem da on nije počinio krivično delo, a to što ja verujem ne znači ništa, to će morati da kažu nadležne državne insititucije, a ako kažu drugačije...", rekao je Vučić u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva.

Vučić je rekao i da je svim službama prosleđen zahtev od tužilaštva za prikupljanje obaveštenja u vezi sa tim slučajem i da će službe sve što otkriju dostaviti nadležnom tužiocu.

Prema njegovim rečima, iz bezbednosnih službi nije u javnost izašla informacija o sastanku Dačića sa članom narko kartela Rodoljubom Radulovićem.

Na pitanje zašto se ne objavi svih 130 diskova na kojima se nalaze podaci o praćenju komuniacije državnih funkcionera sa pripadnicima Šarićevog klana, Vučić je odgovorio da niko od javnosti neće ništa da sakrije, ali da se znaju procedure delovanja nadlažnih organa.

"Sve je bukvalno urađeno po proceduri, PO je prosleđen službama, one će proslediti dokumentaciju, a neće se pričati da li je Dragoljub Mićunović jeo ribu i sa kim, nego ko je i da li je počinio krivično delo. Ako se utvrdi da je neko počinio krivično delo, odgovarće pred zakonom ove zemlje", rekao je Vučić i dodao da se upravo na taj način grade insitucije.

Vučić, koji je i koordinator svih službi bezbednosti, rekao je da je uveren da će u prvoj polovini ove godine biti uhapšen Darko Šarić, optužen za šverc više tona kokaina iz južne Amerike.

"Ne mogu stopostotno da obećam, ali sam uveren da ćemo u prvoj polovini ove godine obaviti taj posao. Njegovo kretanje je uže i ograničenije nego ranije", rekao je Vučić.

Na pitanje da li se Šarić nalazi u Švajcarskoj, Vučić je odgovorio da i da je to tačno, takva infomacija se ne bi pojavila u medijima.

Upitan da li se konsultovao prilikom donošenja odluke da ne bude prevremenih izbora, Vučić je rekao da je sam doneo odluku na osnovu interesa građana Srbije, ali da je razgovarao sa ambasadorima zapadnih zemalja i da su oni bili protiv izbora.

"Tačno je da bi većina zapadnih želela da ova vlada nastavi rad zbog pregovora o Kosovu i pristupanja Evropskoj uniji", rekao je potpredsednik vlade i dodao da je jedan od ambasadora rekao da je to unutrašnje pitanje Srbije i da nije siguran šta je najbolje za zemlju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.