Veljović izabran na moj predlog

Izvor: B92, 07.Mar.2013, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veljović izabran na moj predlog"

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja direktora policije, da je Milorad Veljović na tu funkciju ponovo izabran na njegov predlog.

Veljović je reizabran između trojice kandidata.

Dačić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je tako postupio zato što mu je cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u vladi i da radi u interesu građana.

"Cilj mi je da, shodno tome, pošto je policija najvažniji deo tog ministarstva, zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radimo na iskorenjivanju organizovanog kriminala i korupcije, ali i obezbeđivanju javnog reda i mira i bezbednosti građana", kazao je Dačić.

Ličnost koja se najčešće pominjala kao mogući naslednik Veljovića, a za koga se navodno zalagao Dačić, jeste aktuelni zamenik direktora BIA Dragan Marković.Odustajanje od njega, kao i reizbor Veljovića, prema uredniku nedeljnika "Vreme" Filipu Švarmu pokazuje da je Vučić taj koji i u policiji određuje ko će biti njen direktor.

"Ipak ovaj ceo sukob, odnosno afera "Banana" proistekla je oko izbora direktora policije, a u krajnjoj liniji, Dačić je o njoj i sam govorio. Sada, dakle, vidimo da je Dačić jako oslabljen i da više nije u stanju da utiče na direktora policije. Svog kandidata je povukao, a direktor policije postao je onaj čovek koji je imao Vučićevu podršku", ocenjuje Švarm.

Švarm smatra da spor Vučića i Dačića oko upravljanja bezbednosnim strukturama više nije na dnevnom redu, ali i da nije izvesno koliko bi takvo stanje moglo da traje.

Reizbor su komenatrisali i u Nezavisnom policijskom sindikatu. Tvrde da Veljović ne samo da ne ispunjava uslove za postavljenje, već da se protiv njega vodi najmanje jedan krivični postupak, i da je zbog toga izabran mimo zakona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prioritet borba protiv korupcije, nema problema s Dačićem

Izvor: Politika, 08.Mar.2013, 13:34

BEOGRAD – Direktor policije Milorad Veljović poručio je danas da će prioritet policije u narednom periodu biti borba protiv kriminala i korupcije, u kojoj neće biti privilegovanih i istakao da sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem nikada nije imao problema...„To...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.