Veliki šanse za unapredjenje saradnje sa Austrijom

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki šanse za unapredjenje saradnje sa Austrijom

BEOGRAD, 4. februara 2014. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je u utorak u razgovoru sa predsednikom Privredne komore Austrije Kristofom Lajtlom da postoje velike šanse za unapredjivanje ekonomske saradnje izmedju Srbije i Austrije. Kako je saopštila Vlada, Dačić je istakao da je Austrija važan investitor i da je na osnovu ulaganja austrijskih firmi od 2000. godine u Srbiji zaposleno 20.000 radnika.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />On je izrazio uverenje da će austrijske kompanije nastaviti da investiraju u Srbiji.

U Srbiji je aktivno oko 400 austrijskih kompanija. Robna razmena Srbije i Austrije prošle godine je iznosila 753 miliona evra, a izvoz preduzeća iz Srbije uvećan je 27 odsto.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Veliki šanse za unapređenje saradnje sa Austrijom

Izvor: Blic, 04.Feb.2014

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je u današnjem razgovoru sa predsednikom Privredne komore Austrije Kristofom Lajtlom da postoje velike šanse za unapređivanje ekonomske saradnje između Srbije i Austrije...Kako je saopštila Vlada, Dačić je istakao da je Austrija važan investitor i da je na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.