Važniji rad, a ne broj ministara

Izvor: B92, Tanjug, Fonet, 18.Nov.2010, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važniji rad, a ne broj ministara

Beograd -- Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je od pitanja koliko će rekonstruisana vlada imati resora važnije da oni dobro rade.

Dačić je rekao da Vlada Srbije može da se smanji i da SPS nema ništa protiv toga, naglašavajući da je to pitanje političkih odnosa.

Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije, istakao je da je SPS uvek bila spremna za razgovore o rekonstrukciji i da za tu stranku to nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bio problem.

On je naveo da bi više voleo da svi ministri dobro rade i da se učinak vlade vrednuje po tome, a ne koliko ih ima.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nije ni najmanja ni najveća, a da, ako bude manje ministara, to ne znači da će biti i manje administracije.

Podsetimo, na političkoj sceni Srbije uveliko se priča o rekonstrukciji kabineta premijera Mirka Cvetkovića. Dok iz ministarstava najavljuju moguće znatno smanjenje broja resora, analitičari smatraju da se neće znatno uštedeti ukoliko se ne smanji i mnogobrojna državna administracija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.