Izvor: B92, 10.Avg.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevski veterani blokirali prugu

Valjevo -- Stotinak ratnih veterana blokiralo je na sat vremena prugu Beograd-Bar na stanici u Valjevu tražeći isplatu ratnih dnevnica za učešće u sukobima na Kosovu 1999.

Zbog toga je brzi voz na relaciji Beograd-Bar na stanici u Divcima, na 12 kilometara od Valjeva, čekao oko jedan sat. Veterani su tražili da razgovaraju sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem ili ministrom policije Ivicom Dačićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno načelnikom Kolubarskog okruga Milojem Obrenovićem.

Načelnik okruga je na godišnjem odmoru, pa se niko nije sastao sa veteranima.

Posle pregovora sa policijom, koja je obezbeđivala protest, dogovoreno je da delegacija veterana ode u Gradsku skupštinu, gde može da ih primi pomoćnik gradonačelnika Radivoje Milutinović.

Protesti ratnih veterana u Valjevu traju od novembra 2008. uz povremene blokade centra grada, ili zgrada gradskog parlamenta i Opštinskog suda, koje policija uglavnom nije sprečavala.

Njima je pre nekoliko meseci bio obećan sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije, ali to obećanje nije ispunjeno, što je bio razlog za nove proteste.

Veterani su Opštinskom sudu u Valjevu protiv države Srbije podneli preko 2.000 tužbi za naplatu ratnih dnevnica za učešće u sukobima na Kosovu 1999. godine ali ti sporovi još nisu rešeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.