Uhapšen ubica policajca, Dačić pozvao na borbu protiv kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2010, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen ubica policajca, Dačić pozvao na borbu protiv kriminala

TUTIN - Uhapšen je Fahrudin Mavrić, osumnjičen da je pre dva dana u Tutinu ubio policajca na dužnosti Željka Zečevića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Zečević je sahranjen danas na groblju u Tutinu. Na komemoraciji zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je da je ubistvo policajca Zečevića, poslednja opomena za sve one koji ne shvataju da je kriminal najveće zlo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas na komemorativnom skupu u Tutinu da je ubistvo policajca Željka Zečevića dok je pre dva dana vršio svoju dužnost poslednja opomena za sve oni koji ne shvataju da je kriminal najveće zlo.

Saučešće predsednice Skupštine porodici Zečević

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović danas je najoštrije osudila ubistvo policajca Željka Zečevića iz Novog Pazara i uputila telegram saučešća njegovoj porodici.

"U ime narodnih poslanika i u moje ime primite izraze najdubljeg saučešća povodom tragične smrti vašeg Željka. Duboko sam potresena vešću da je izvršavajući svoju dužnost čuvanja javnog reda i mira vaš član porodice lišen života i saosećam u vašem bolu", navodi se u telegramu.

Dejanovićeva je dodala da je sigurna da će nadležni organi u najkraćem roku privesti pravdi počinioca tog stravičnog zločina.

"Predstavnici građana Srbije najoštrije osuđuju ovaj i svaki napad na službena lica koja štite državni poredak, živote i dostojanstvo svih naših građana", stoji u telegramu predsednice parlamenta porodici Zečevića.

Dačić je u tutinskom Domu kulture rekao da od društva, medija i svih političkih stranaka očekuje podršku u borbi protiv kriminala i terorizma, a u cilju održavanja javnog reda i mira i zaštite građana Srbije.

"Pozivam sve u državi da se ujedinimo u najžešćoj borbi protiv kriminala, jer niko u ovoj državi ne može i ne sme biti jači od države. Napad na policiju i policajca je napad na državu", ponovio je ministar policije u prepunoj dvorani koja je bila premala da primi sve one koji su imali želju da prisustvuju komemoraciji.

On je obećao da će policija i dalje činiti sve da se suprotstavi kriminalu u Srbiji.

"Posebno u ovoj nacionalno mešovitoj sredini je bitno da shvatimo da kriminal i oni koji vrše teške zločine nisu pripadnici nijednog naroda ili nacionalne manjine - oni su kriminalci i to je univerzalna kategorija", poručio je Dačić i dodao da je zato neophodno učiniti sve da se sačuvaju dobri odnosi među ljudima.

On je rekao da ubijenog Željka nije poznavao, ali je rekao da zna da porodici sigurno ništa neće nadoknaditi veliki gubitak. Ministar je dodao da je obaveza policije da se Željko i njegova žrtva nikada ne zaborave. "Sve nas je potresla vest o ubistvu našeg policijskog službenika. Ona je na surov način pokazala koliko je težak policijski posao", kazao je Dačić podsetivši na kratku biografiju Zečevića koji je iza sebe ostavio suprugu, troje maloletne dece, roditelje i dvojicu braće.

Za Željka je rekao da ga je odlikovala hrabrost i požrtvovanost, da je časno obavljao svoje zadatke i da je bio omiljen kao građanin i policajac. "Policajci su stalno pred očima javnosti odgovorni za sve što se dešava u državi vodeći računa da ne prekorače svoje ovlašćenja. A onda se desi ovakva tragedija", kazao je ministar Dačić koji je opraštajući se, kako je rekao, u ime vlade, Ministarstva i policije dodao - "neka mu je večna slava i hvala".

Od ubijenog Zečevića oprostili su se šef policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović i predsednik opštine Tutin Bajro Gegić.

Zećirović je rekao da je za njega ovo najtužniji trenutak u životu, a Gegić se založio za hitno pronalaženje izvršioca ovog, kako je rekao, gnusnog zločina i da učine sve da se nešto slično više nikada nikome i nigde ne desi.

Gegić je izrazio spremnost lokalne samouprave da obezbedi posao Zečevićevoj udovici.

Zečević će biti sahranjen na lokalnom groblju u Tutinu.

Fahrudin Mavrić je uhvaćen u ataru sela Starčevići, neposredno uz administrativnu liniju ka Kosovu i Metohiji, precizirao je Tanjugu policijski general Mladen Kuribak.

Prema njegovim rečima, Mavrić se krio na tom području verovatno u nameri da se prebaci preko administrativne linije.

Kuribak kaže da je Mavrić uhapšen oko 15 sati i da se sada nalazi u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, gde je u toku policijsko-kriminalistička obrada.

Mavrić je Zečevića ubio u službenom policijskom automobilu, s leđa, otevši mu prethodno pištolj, a potom je iskočio iz automobila i pobegao.

Mavrić i njegov drug Mijlo Keljević prethodno su privedeni zbog nereda i saobraćajnog incidenta koji se dogodio prvo u kafani, a onda i ispred tog objekta u selu Jezgroviću.

U vožnji ka policijskoj stanici, Mavrić, koji nije bio vezan, oteo je pištolj Zečeviću i pucao u njega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.