Uhapšen napadač iz Borče

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen napadač iz Borče

Policija je uhapsila i odredila zadržavanje Ratku Zivgareviću (43), osumnjičenom da je ranio troje ljudi u pucnjavi u Borči, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i negirao da je Zivgarević pripadnik policije, kako su objavili neki mediji.

Dačić je rekao da je Zivgarević sinoć oko 22 sata pucao iz automatske puške u pravcu restorana "Kum" i teško ranio jednu, a lakše još dve osobe. Prema njegovim rečima, napadač je ranije osuđivan za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razbojništva i krađe.

"Pretresom njegovog stana pronađeni su ručna bomba, tri okvira za automatsku pušku i više komada municije različitog kalibra", rekao je Dačić.

On je naveo da se Zivgarević tereti za teško ubistvo u pokušaju, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Posle svađe sa vlasnikom ugostiteljskog objekta "Kum" Zivgarević je od kuće doneo automatsku pušku i počeo da puca po lokalu, posle čega je izašao na ulicu i nasumično pucao još petnaestak minuta, pre nego što je stigla policija na lice mesta. U pucnjavi su oštećeni automobili parkirani u blizini lokala, dok je par metaka zalutalo u obližnje kuće u Ulici Valjevskih odreda. Jedan od rikošeta je završio u sobi u kojoj su spavala deca, ali ona srećom nisu povređena.

Napadač, stolar po zanimanju, je prilikom hapšenja pucao i na policiju, ali je savladan i uhapšen tridesetak metara dalje, ispred kuće u kojoj živi sam.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.