U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020, 14:13

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

U Sevojnu su danas dodeljeni ključevi za 30 stanova izbeglim porodicama iz BiH i Hrvatske, a svečanosti je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ovom prilikom obeležen je i završetak radova na stanovima u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa.

Na današnjoj svečanosti dodeljeno je 30 ključeva od stanova koji su izgrađeni u dva objekta, jedan sa 20 stanova iz potprojekta 4 i drugi sa 10 stanova iz potprojekta 5 Regionalnog stambenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << programa u Srbiji (RSP).

Ministar Dačić je zahvalio partnerima iz međunarodne zajednice, UNHCR-u, OEBS-u, Savetu Evrope, Komesarijatu za izbeglice i migracije i jedinicama lokalne samouprave koji zajedničkim angažmanom doprinose uspehu ovog važnog projekta.

„Realizacija Regionalnog stambenog programa je dugotrajan proces, koji nije uvek bio lak, ali za sve nas koji smo uključeni nema lepšeg osećaja nego videti konkretne rezultate u njegovoj primeni i radost na licima korisnika, koji će uskoro biti u svojim novim domovima i započeti jedno novo, sigurnije i, nadam se, rasterećenije životno poglavlje“, rekao je Dačić.

Dačić je dodao da su stanovi koji su danas predati na korišćenje korisnicima izgrađeni u okvira dva potprojekta - prvi je Potprojekat 4 sa 20 stanova u vrednosti od oko 482.000 evra, a drugi Potprojekat 5 sa ukupno 10 stanova, u vrednosti od preko 249.000 evra.

U ukupnom iznosu, oba ova segmenta Programa zajedno vrede više od 70 miliona evra i predviđaju pružanje podrške za ukupno 3.271 porodicu.

Omogućiće izgradnju 1.528 stanova, kupovinu 785 seoskih kuća, izgradnju 81 montažne kuće i dodelu 877 paketa građevinskog materijala, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.