Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjiv Miloševiću, dobar Dačiću

BEOGRAD - Penzionisani Miloševićev general Aleksandar Dimitrijević treći put „međ’ Srbima“ i to pravo u kabinet ministra policije Ivice Dačića, saznaje Glas.

Nekadašnji šef KOS-a, koga je Milošević „skinuo“ samo dan uoči NATO agresije na SRJ ‘99. zbog „pogrešnih procena situacije na Kosovu“, biće Dačićev savetnik za bezbednost. On se, dobro procenivši situaciju, protivio da se SRJ >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << suprotstavi nadmoćnoj Alijansi, pa je više puta, čak i Miloševića lično, upozoravao da problem treba rešavati na političko-diplomatskom planu. Nije mu prošlo - biva penzionisan.

U bivšeg Miloševićevog čoveka imala je poverenje postpetooktobarska vlast, te ga je 2005. Savet ministara SCG postavio za pomoćnika ministra odbrane Prvoslava Davinića za obaveštajno-bezbednosne poslove. Samo osam meseci kasnije, jednom već penzionisani general-pukovnik Aleksandar Dimitrijević drugi put odlazi u penziju. Obrazlažući njegovu smenu, novi ministar odbrane Zoran Stanković je rekao da „postoji objektivna odgovornost Aleksandra Dimitrijevića“.

- Ako u Ministarstvu odbrane imate ovoliko afera, a o njima se ćutalo i o njima saznajem iz medija, onda je to razlog da se zameni - govorio je Stanković koji nije konkretno kazao šta se Dimitrijeviću, između ostalog, stavlja na dušu - da li čuvena afera „pancir“ ili ona „satelit“, na koje nije na vreme upozorio, ili nešto treće.

Iako se tada uveliko pisalo da je zauvek otišao u istoriju, Miloševićev naslednik u SPS-u, saznaje Glas, odlučio je da mu treći put da šansu.

Dimitrijeviću je u vreme dok je Dušan Mihajlović bio ministar unutrašnjih poslova nuđeno mesto načelnika DB-a, za šta nije bio zainteresovan.

Rođen je u Senjskom Rudniku kod Ćuprije 26. juna 1947. Živi na Voždovcu, oženjen je, ima sina i ćerku i troje unučadi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.