Sto dana Vlade Srbije

Izvor: BKTV News, 02.Nov.2012, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto dana Vlade Srbije

Vlada Srbije će na današnjoj sednici predstaviti izveštaj o svom radu u prvih sto dana. Vlast zadovoljna, opozicija kritikuje, ekonomisti podeljeni.
Izveštaj o radu Vlade biće prva tačka dnevnog reda na sednici koja počinje u 11h, a samo taj deo biće otvoren za javnost.
Javnost je proteklih dana slušala očekivane pohvale i kritike, ali se pričalo i o stabilnosti.
Premijer Ivica Dačić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da nije dobro da članovi vlade ocenjuju njen rad, ali je ipak spomenuo uspehe i dostignuća njegovog kabineta – ekonomske poteze, pokretanje dijaloga Beograda i Prištine i pitanje evrointegracija.
On je početkom nedelje izjavio i da je ova vlada uspela da pokrene Srbiju sa mrtve tačke i da je učinila više nego neke vlade za ceo mandat.
“Ono što je najbolja stvar jeste da građani i dalje imaju očekivanja od ove vlade, ali je rano da se kaže da li će biti i uspešna”, rekao je Dačić novinarima u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.
Istakao je i da su odnosi sada i bolji nego na početku mandata, nema sukoba i različitih tonova, nema osporavanja generalnog kursa, a sve odluke se donose jednoglasno.
Istog dana, prvi potpredsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je zadovoljan saradnjom sa Dačićem i Dinkićem i dodao da uprkos željama moćnika vlada neće biti uzdrmana.
“Vlada je za tri meseca mnogo toga promenila, od fiskalne konsolidacije do predloga budžeta, preko borbe protiv korupcije i kriminala, i to će nastaviti da radi u vremenu koje dolazi. Nasledili smo ruiniranu kuću, praznu kuću, a posle neko traži da izvučemo kola-kolu. Danas postoje veća očekivanja nego što je bilo pre formiranje Vlade”, rekao je Vučić.
Sličnu poruku oslao je i punkcioner SNS i predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, kao i prvi čovek PUPS Jovan Krkobabić. Zadovoljni učinjenim u prvih sto dana, sa naglaskom na evrointegracije, dijalog Beograda i Prištine i borbu protiv korupcije su i ministar pravde Nikola Selaković, ministar prosvete Žarko Obradović, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i drugi…
“Urađeno je mnogo, počev od otvaranja dijaloga sa Prištinom. Za to je ovoj vladi i međunarodna zajednica odala priznanje”, rekao je Obradović.
Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da su ekonomski potezi uspeli da spreče bankrot države i grčki scenario.
“Zemlja je bila na korak od bankrota. Rashodi za kamate za otplatu javnog duga rasle su takvom progresijom da bi bez mera finansijske konsolidacije Srbija bila dovedena u situaciju koja je slična onoj u Grčkoj”, rekao je Dinkić.
Pohvale za rad su stigle i od predsednika Tomislava Nikolića. “Vreme od formiranja vlade je proletelo, čini mi se zato što se živi sa toliko problema koje je ova vlada zatekla. Ja sam im mandat dao po Ustavu, ali i od srca i potpuno sam zadovoljan kako rade”, rekao je Nikolić.
Izvor: vesti-online.com
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Sto dana Vlade Srbije

Izvor: RTS, 02.Nov.2012

Ova Blada ima kapacitet da vodi zemlju, donosi odluke i stoji iza njih, i da preuzima odgovornost i kada je to teško, kaže premijer Ivica Dačić. Sprečili smo da zemlja otplovi u bankrot, započeli žestoku borbu protiv kriminala i korupcije, rekao je Aleksandar Vučić. Ministar Mlađan Dinkić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.