Srpska nesloga: Zar i na sahrani zvižduci

Izvor: BKTV News, 27.Maj.2013, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska nesloga: Zar i na sahrani zvižduci

Ono što oduvek pripada civilizovanom svetu, a to je časna sahrana za časne ljude, pogotovo ukoliko oni pripadaju kraljevskim porodicama neukaljanog obraza, Srbija je uspela da priredi tek za vremene vlade čiji je premijer levičar po opredeljenju. I zato Ivica Dačić, ali i narodnom voljom izabrani predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić nisu zaslužili zvižduke koji su im upućeni tokom obraćanja na sahrani >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra Drugog Karađorđevića, njegove majke kraljice Marije, supruge kraljice Aleksandre i brata princa Andreja Karađorđevića u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.
Kako mediji prenose, premijer Ivica Dačić je jedva uspeo da održi govor pošto su mu pojedinci iz mase sve vreme zviždali i uzvikivali „Hoćemo kralja!“. Zbog burne reakcije okupljenih, Dačić je s razlogom bio vidno potresen, a čak mu je i glas u par navrata zadrhtao. Zvižduci su se mogli čuti i tokom obraćanja predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića kome su dovikivali „izdaja, izdaja“… Odgovornost za ovako neodgovorno ponašanje, rekli bismo, teatralno prezentovanje srpskog nejedinstva, preuzela je organizacija SNP „Naši“ koja je saopštila da su na ovaj način njihovi aktivisti jasno stavili do znanja izdajnicima Kosova i Metohije da im nije mesto među srpskim velikanima.
Istini na volju, oba govornika su uz reči pomirenja pozivali na svenarodno jedinstvo. „Moja dužnost, kao predsednika svih građana, bez obzira na bilo kakvu, pa i političku podelu, jeste da učinim sve i doprinesem konačnom pomirenju i jedinstvu našeg naroda. Dao sam i sopstveni primer“, rekao je predsednik Tomislav Nikolić i na kraju govora upitao okupljene: „Da li ste i vi spremni da učinite sve da prestanu sukobi i podele u Srbiji”?
Kažu da je još u 16. veku turski sultan Sulejman izgovorio čuvenu rečenicu „Daj Bože da se Srbi ne slože“. A srpsku neslogu, na radost zlonamernika, ovoga puta su demonstrirali baš oni koji se busaju u prsa da su bolji od najboljih u našem narodu. Kakav paradoks!
Predrag Prokopljević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Zvona za Velju Ilića

Izvor: Danas, 28.Maj.2013, 17:37

Na višedecenijsku priču o „povratku“ zemnih ostataka članova dinastije Karađorđević u Srbiju pre tri dana stavljena je „tačka“, kada su u kriptu Crkve svetog Đorđa na Oplencu položeni kovčezi kralja Petra Drugog, dve kraljice Marije i Aleksandre i kraljevića Andreja. Time su ispunjene...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.