Srđan Dragojević već deceniju druguje sa socijalistima

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđan Dragojević već deceniju druguje sa socijalistima

BEOGRAD - Idejom o reformisanju socijalista u modernu stranku levice, ali i ličnim poznanstvima lider SPS Ivica Dačić uspeo je da u novi Glavni odbor stranke privuče poznate mlade ljude koji do sada nisu bili u politici. U Glavni odbor SPS izabrani su režiser Srđan Dragojević, stonoteniser Aleksandar Karakašević i Boris Milićević iz Gej strejt alijanse.

- Dragojevića poznajem više od deset godina. Dugo smo pričali, njemu se ideja o modernizaciji stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dopala i eto - kaže Dačić za "Blic” na pitanje otkud poznati režiser u rukovodstvu socijalista.

Srđan Dragojević, režiser već antologijskih filmova "Mi nismo anđeli” i "Lepa sela lepo gore” juče je izbegavao novinare i odgovor na pitanje zašto se stranački angažovao. Dragojević i Dačić imali su i zajedničke projekte - poznati režiser se oprobao kao scenarista filma „Montevideo, Bog te video", čiji pokrovitelj je bilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Boris Milićević, poznati aktivista LGBT, objasnio je za "Blic” da ga je SPS pozvao da pomogne u reformama.

Dačić pokrovitelj filma za koji je režiser pisao scenario

- SPS je stranka moderne levice koja se bori za ljudska prava i važna im je inkluzija svih građana. Proces uključivanja LGBT populacije je svuda komplikovan i Gej strejt alijansa podržava svoje članove da se politički angažuju i bore za te ciljeve - objasnio je Milićević razlog svog novog političkog angažovanja.

Lider SPS je tim povodom kazao da smatra da sve strukture u društvu treba da budu predstavljene u SPS i da će Milićević biti zadužen za saradnju sa nevladinim organizacijama koje se bave tim pitanjima.

Od poznatih a starih članova SPS u GO su ušli glumac Bata Živojinović, rukometašica Svetlana Kitić, nekadašnji atletičar Frano Mihalić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.