Srbija-Rusija protiv šverca droge

Izvor: B92, 22.Avg.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija-Rusija protiv šverca droge

Beograd -- Srbija i Rusija potpisale sporazum o zajedničkoj borbi protiv droge, koji bi trebalo da omogući razmenu informacija i zajedničke akcije.

Dve zemlje žele suzbiti šverc narkotika, prvenstveno heroina iz Avganistana, u kojem se proizvodi 90 odsto te droge, ka Evropi.

Sporazum su u ime dve zemlje potpisali ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Federalne službe Rusije za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolu prometa narkotika Vladimir Ivanov.

"Potpisivanje je veoma značajno i očekujem veoma značajne rezultate na osnovu ovog sporazuma", rekao je Dačić posle potpisivanja sporazuma u Palati Srbija.

Dačić je naveo da su MUP i bezbednosne strukture Srbije sarađivali sa britanskom agencijom za borbu protiv narkotika SOKA i američkom DEA, a od danas i sa ruskom Federalnom službom.

"Postoje transnacionalne grupe koje se bave švercom narkotika i koje su pretnja opštoj stabilnosti, imaju ogroman novac i u stanju su da destabilizuju neke regione u svetu kako bi ostvarile svoje interese i zato se šverc droge jedino može sprečiti međunarodnom saradnjom", kazao je ministar.

Dačić je rekao da očekuje da će i ruska federalna sliužba za borbu protiv narkotika imati svoje predstavnike u Srbiji, kao što ih imaju i druge slične strane službe.

Ministar je naveo da je za poslednje četiri godine u Srbiji zaplenjeno 10 tona droge, ali da je širom sveta zaplenjena neuporedivo veća količina kokaina zahvaljujući informacijama službi iz Srbije.

Direktor Federalne službe Rusije za kontrolu prometa narkotika Vladimir Ivanov je rekao da je potpisivanje sporazuma ozbiljan korak ka presecanju balkanskog puta droge iz Avganistana ka Evropi.

"Postoji severni put i balkanski put, ali izvor heroina je isti - Avganistan i zato teba da što više sarađujemo", rekao je Ivanov.

Izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna od juna ove godine govori da iz Avganistana godišnje stiže 150 tona heroina od kojih u Rusiju između 35 i 40 tona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i Rusija zajedno protiv narkomafije

Izvor: S media, 22.Avg.2011

Potpisan ugovor između Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv narkomafije. Srbija je potpisala više ovakvih međunarodnih sporazuma. ..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Federalne službe Ruske Federacje za kontrolu prometa narkotika Vladimir Ivanov potpisali su danas u Beogradu...

Nastavak na S media...

Zajednička borba protiv droge

Izvor: RTS, 22.Avg.2011

Potpisan sporazum o zajedničkoj borbi Srbije i Rusije protiv droge. Sporazum bi trebalo da omogući razmenu informacija i zajedničke akcije suzbijanja šverca narkotika, prvenstveno heroina iz Avganistana ka Evropi...Srbija i Rusija potpisale su sporazum o zajedničkoj borbi protiv droge, koji bi trebalo...

Nastavak na RTS...

Srbija i Rusija zajedno protiv droge

Izvor: Mondo, 22.Avg.2011

Srbija i Rusija potpisale su danas sporazum o zajedničkoj borbi protiv droge. Sporazum su potpisali minitar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Federalne službe Rusije za kontrolu prometa narkotika Vladimir Ivanov.

Nastavak na Mondo...

Srbija i Rusija zajedno protiv narko mafije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2011, 00:11

BEOGRAD -..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Federalne službe Ruske Federacije za kontrolu prometa narkotika Vladimir Ivanov potpisali su danas u Beogradu sporazum o saradnji u borbi protiv opojnih droga i psihotropnih supstanci...Dačić je ocenio da se Srbija potpisivanjem sporazuma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rusija i Srbija potpisali sporazum o saradnji u borbi protiv opojnih droga i psihotropnih supstanci

Izvor: Vostok.rs, 23.Avg.2011

23.08.2011. - Iz Avganistana godišnje u Evropu stigne 150 tona heroina..Direktor Federalne službe Ruske Federacije za kontrolu prometa narkotika Vladimir Ivanov i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji u borbi protiv opojnih droga i psihotropnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.