Srbi južno od Ibra traže sastanak

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi južno od Ibra traže sastanak

Kako bi im preneli svoje stavove o briselskom sporazumu, predstavnici Srba južno od Ibra, zatražili prijem kod Ivice Dačića i Aleksandra Vučića. Predstavnici devet kosovskih opština zahtevaju da im se pojasni sadržina sporazuma Beograda i Prištine.

Predstavnici devet srpskih opstina južno od reke Ibar zatražili su prijem kod premijera Ivice Dačić i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučića da bi im preneli stavove o Sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Predsednici opština Priština, Srbica, Štrpce, Orahovac, Kosovska Kamenica, Vučitrn, Lipljan, Kosovo Polje i Obilića su u zahtevu upućenom Vladi Srbije istakli da kao zakoniti predstavnici građana imaju pravo da u neposrednom razgovoru iznesu mišljenje o sporazumu.

Navodi se da u tim opštinama živi dve trećine Srba koji su nastanjeni na Kosovu i Metohiji i da predsednici zahtevaju da ih Dačić i Vučić prime i uvaže kao relevantne predstavnike građana i da im pojasne sadržinu sporazuma o normalizaciji odnosa koji je postignut u Briselu.

U zahtevu se navodi da će predstavnici tih opština ponovo doći pred zgradu Vlade Srbije u Beogradu i ukoliko im se ne potvrdi održavanje sastanka.

Oko 20 kosovskih Srba koji žive južno od Ibra protestovalo je 30. aprila ispred zgrade Vlade Srbije tražeći da imaju isti tretman kao Srbi sa severa Kosova i Metohije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi južno od Ibra traže prijem kod Dačića i Vučića

Izvor: Kurir, 03.Maj.2013

Navodi se da u tim opštinama živi dve trećine Srba koji su nastanjeni na Kosovu i Metohiji i da predsednici zahtevaju da ih Dačih i Vučić prime i uvaže kao relevantne predstavnike građana i da im pojasne sadržinu sporazuma o normalizaciji odnosa..GRAČANICA - Predstavnici devet srpskih opstina...

Nastavak na Kurir...

Srbi sa juga traže prijem kod državnog vrha

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2013

PRIŠTINA - Predsjednici devet srpskih opština, južno od rijeke Ibar, zatražili su prijem kod premijera Ivice Dačića i prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da bi se upoznali sa sadržinom briselskog sporazuma i prenijeli im stavove sunarodnika koje predstavljaju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.