Situacija u Vojvodini stabilna

Izvor: B92, 25.Okt.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija u Vojvodini stabilna

Temerin -- Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio na sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost da je situacija u Vojvodini stabilna.

"Situacija u Vojvodini je stabilna, očuvani su javni red i mir i nastavljena je tendencija opadanja broja incidenata na nacionalnoj osnovi, koji su sada najmanji od 2004. godine", rekao je Dačić novinarima u Temerinu, gde je sednica održana.

Dačić je istakao da se kriminal u Vojvodini ne razlikuje mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od onog u drugim delovima Srbije, pošto je u nekim segmentima u porastu, a u drugim u opadanju.

"Uspeli smo da postignemo značajne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminala u pokrajini, u njoj je zaplenjeno više od 300 kilogama droge, a kuriozitet je što su samo u Vojvodini otkrivene prevare na području osiguranja", kazao je ministar.

Sastanak je otvorio predsednik Saveta i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ističući da time što sastanak održavaju u ovom vojvođanskom mestu šalju simboličnu poruku da u Vojvodini nema mesta međunacionalnoj mržnji i netoleranciji i da ekstremne grupe neće uspeti da ugroze zajednički život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.