Šarić: Radulović je optužen jer je Dačićev prijatelj

Izvor: Politika, 30.Maj.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić: Radulović je optužen jer je Dačićev prijatelj

Optuženi Pljevljak i juče je napadao generala Papaju da mu je montirao proces ali i dalje ne otkriva njegov identitet

Darko Šarić, optužen za šverc 5,7 tona kokaina, rekao je juče na suđenju u Specijalnom sudu da je Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana optužen zato što je prijatelj Ivice Dačića, potpredsednika Vlade Srbije.

Podsećamo, za Radulovićem je podignuta optužnica i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << raspisana poternica zbog sumnje da je bio član Šarićevog klana.

– Miša Radulović je optužen samo zato što je Dačićev prijatelj, a to što ga se Dačić odrekao, druga je stvar. Ovo je kompletno politički proces izazvan podzemnim kanalima. Mene optužuje bolesni general Papaja jer nije mogao da me slomi u politici i policiji da postanem stvar. Slao mi je prljave ponude, ali ja to ne mogu da dokažem. Ne bojim se zakona i treba da odgovaram za ono što sam uradio – izjavio je Šarić na početku jučerašnjeg suđenja, komentarišući dokaze izvedene dan ranije, u četvrtak. Optuženi ni juče nije rekao na koga misli kada imenuje generala Papaju kao osobu koja mu je podmetnula sve optužbe.

On je ponovio da tužilaštvo insistira na tome da dokaže da je on osoba pod nadimkom Zoki, koja se pominje u prisluškivanoj komunikaciji.

– Videli smo dokaze, tužilac navaljuje da sam ja Zoki, a i da jesam, Zoki nije ništa naredio. Jedini dokaz je korumpirani pijani policijski general Papaja. On je totalno otrovao tužioca i on je sada prema meni ličan. Izazivam ga da donese bilo kakav papir iz Urugvaja, Argentine, Brazila ili Italije, pošto me je bolesni Papaja predstavio kroz međunarodnu priču. Neka donese tužilac bilo kakav papir iz DEA – dodao je Šarić.

U nastavku, on je kazao da je jedini tužiočev dokaz protiv njega za šverc 100 kilograma kokaina u Italiji to što je on posle toga bio nervozan. Šarić je rekao da je mogao da bude nervozan i zato što je „pala magla iznad Pljevalja”, njegovog rodnog grada.

On je još jednom izjavio da su svedoci saradnici Draško Vuković i Nebojša Joksović stvari. Vukoviću je verovatno jedini svedok pokojni Dragan Dudić Fric, a „mrtva usta ne govore”, dok je za Joksovića kazao da je ucenjen i da je „njegova stvar da li će ostati stvar”, kao i da je dao „svaki cent za njegovu štampariju”.

Na suđenju su zatim preslušavani telefonski razgovori i pregledane poruke članova grupe.

– Nije reč samo o veselim razgovorima i vulgarnim porukama o N. N. Maji, jer je iz te komunikacije proistekla zaplena dve tone kokaina. Posle zaplene, nije više bilo razdraganih poruka – istakao je tužilac Saša Ivanić. On je dodao da je svedok Vuković kazao da je grupa imala informacije o praćenju i prisluškivanju, zbog čega su koristili šifre.

On je zatim citirao poruke u kojima piše: „Maja se baš folira, kaže Kalipso da nikad nije bio takav”, iz čega se može zaključiti da je Maja muškarac. Iz sledećih poruka: „Maja dolazi za vikend blizu nas, ne bi bilo loše da pošaljemo nekoga na pregovore”, kao i „Maja hoće da radi kako se dogovorimo”, tužilac je zaključio da Maja ima drugu ulogu, dodajući da je šifrarnik oduzet od Željka Vujanovića „nepresušan izvor dokaza”.

D. Čarnić

objavljeno: 30/05/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.