Saradnja sa ruskom Dumom

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa ruskom Dumom

Zamenik predsednika Vlade Ivica Dačić i zamenik predsednika ruske Dume Aleksandar Mihajlivić Babakov zadovoljni razvojem ekonomskih i političkih odnosa Srbije i Rusije. Sa Babakovim razgovarala i predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Ministar unutrašnjih poslova i zamenik predsednika Vlade Ivica Dačić sastao se sa Aleksandrom Mihajlovićem Babakovim, zamenikom predsednika Dume >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ruske Federacije.

Dačić i Babakov izrazili su zadovoljstvo razvojem ekonomskih i političkih odnosa između dve zemlje i izrazili želju da ti odnosi u budućnosti budu unapređeni.

Potpredsednik Vlade Srbije izrazio je zadovoljstvo i dao punu podršku razvoju saradnje Ruske Dume i Narodne skupštine Republike Srbije.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović razgovarala je sa sa Babakovim o saradnji dva parlamenta, kao i o inicijativi Srbije za saradnju između žena narodnih poslanika u parlamentima Rusije i Srbije, koju je snažno podržao Babakov.

Đukić Dejanović je podsetila na Sporazum o međunarodnoj saradnji dva parlamenta koji je potpisan u oktobru 2009. godine i istakla da saradnja Državne Dume i Narodne skupštine potreba obe zemlje, koja se mora podići na viši nivo.

"S obzirom na stepen prijateljstva dve zemlje, kao i kvalitet odnosa koje imaju predsednici Srbije i Ruske Federacije, sagovornici su se složili da pored unapređenja ekonomske saradnje, prioritet je i saradnja u oblastima zdravlja i kulture, kao i između skupštinskih odbora", istakla je Đukić Dejanović.

Ističući da je pitanje šezdesetpetogodišnjice od pobede nad fašizmom tema koja ujedinjuje Srbiju i Rusiju, a kojoj će biti posvećena značajna pažnja u maju mesecu ove godine u Rusiji, Babakov je uputio poziv predsednici da prisustvuje ovoj proslavi.

Predsednica je podsetila da je već uputila poziv predsedniku Državne Dume Ruske Federacije Borisu Grizlovu u uzvratnu posetu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.