Sankcije u nadležnosti FSS-a

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije u nadležnosti FSS-a

Parola je bilo i sa jedne i sa druge strane, jer sam bio na toj utakmici, pa to mogu i da kažem. Nije bilo incidenata, bilo je verbalnih incidenata, ali ne fizičkog kontakta ili bilo kakvih elemenata nasilja, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, komentarišući događanja na meču Partizan-Novi Pazar.

Ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić rekao je da je na fudbalskoj utakmici Partizan-Novi Pazar bilo verbalnih incidenata, ali da nije bilo fizičkog nasilja, pa su sankcije u nadležnosti Fudbalskog saveza.

Dačić je novinarima u Palati Srbije kazao da policija nije informisana kakve će mere biti preduzete protiv klubova zbog ispada navijača koji su se međusobno vredjali na nacionalnoj i verskoj osnovi.

"Parola je bilo i sa jedne i sa druge strane, jer sam bio na toj utakmici, pa to mogu i da kažem. Nije bilo incidenata, bilo je verbalnih incidenata, ali ne fizičkog kontakta ili bilo kakvih elemenata nasilja", rekao je ministar.

Dačić je kazao da nije čuo da su na utakmici skandirane parole o zločinu u Srebrenici.

"Nisam čuo da je spominjana Srebrenica, možda se nije dovoljno čulo, ali mislim da nije spominjana. Gledao sam sastav Novog Pazara, dve trećine su Srbi, a opet sa druge strane imate situaciju da sada ispada da je reč o nekim međunacionalnim sukobima", rekao je on.

Ministar je najavio da će u narednim mesecima biti praćene utakmice Novog Pazara, jer je potpuno logično da neke ekstremističke grupe mogu "te situacije da iskoriste za razne parole".

Fudbalski savez Srbije u ponedeljak je suspendovao stadion Partizana za utakmice prvog tima do izricanja kazne, a protiv dva kluba je pokrenut disciplinski postupak zbog ponašanja navijača.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.