Ružić: Podrška SPS zajedničkom kandidatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Podrška SPS zajedničkom kandidatu

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da je kandidat SPS za predsednika Srbije Ivica Dačić, ali da je ta stranka spremna da zarad državnog interesa podrži zajedničkog kandidata.

"Ukoliko vođeni državnim razlogom dođemo do saglasja sa Aleksandrom Vučićem u vezi sa potencijalnim zajedničkim kandidatom, spremni smo da i takav model učešća na izborima sprovedemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u delo", izjavio je Ružić u intervjuu za današnju "Politiku".

Taj list konstatuje da je posle sastanka lidera vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, postalo prilično upadljivo da ceo SPS, računajući i Ružića, Milutina Mrkonjica i Novicu Tončeva, jedinstveno "gura" Vučića da se kandiduje za predsednika Srbije.

Upitan šta se promenilo, budući da je SPS donedavno govorio da treba da ima svog kandidata Dačića, odnosno šta SPS dobija Vučićevim kandidovanjem, Ružić je odgovorio da je SPS državotvorna partija, koja donosi racionalne političke odluke u interesu građana Srbije.

"Model našeg učešća na predsedničkim izborima biće utvrđen spram državnog interesa, istakao je Ružić napominjući da se personalno niko u rukovodstvu ne razlikuje u pogledu tradicije da SPS ima kandidata na izborima.

Govoreći o nedavno održanom sastanku SPS i SNS, on je kazao da su dve stranke na najvišem nivou razgovarale o unapređenju saradnje.

"Želimo pobedu i to ne samo pobedu SPS ili SNS, već pobedu za Srbiju i njenu budućnost", rekao je Ružić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SPS: Južna pruga glasa samo za Dačića?

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2017

Neki lokalni odbori Socijalističke partije Srbije protiv nastupa sa naprednjacima u trci za šefa države. Novica Tončev: Podrška zajedničkom kandidatu samo uz čvrst sporazum SNAŽNO zalaganje lidera SPS Ivice Dačića da zajednički kandidat vladajuće koalicije za predsednika...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.